De ce sa imi repar telefonul la service?

0 Shares
0
0
0

Nu mai este pentru nimeni o noutate faptul ca in ultimii ani, cu totii am ajuns sa fim dependenti de telefoanele mobile. Si cand spun telefoane mobile nu ma refer la acele telefoane vechi cu butoane Nokia sau Alcatel, ci ma refer la asa zisele telefoane inteligente sau pe scurt smartphone.

De la mic la mare, de la copii la batrani, pe toti ii vedem ca detin un astfel de telefon. Mai nou copiii merg la scoala cu aceste telefoane in timp ce batranii il iau cu ei cand ies la plimbare in parcuri.

Daca unii folosesc telefonul strict pentru a vorbi cu cei dragi, altii il folosesc pentru a fi conectati in permanenta la retelele de socializare, altii cautand  pe internet o multime de informatii, iar altii isi ocupa tot timpul cu anumite jocuri de pe acest telefon. Dar totusi, cei mai multi utilizatori il folosesc pentru a putea fi conectati la Facebook sau mai nou la Instagram.

Ei bine, dupa cum spuneam, aproape fiecare om detine un astfel de telefon, si cum pe piata sunt o multime de producatori de astfel de telefoane inteligente, de la telefoanele Samsung, Htc, iPhone, Sony, Nokia si pana la marci mult mai putin cunoscute, cu siguranta multe dintre aceste telefoane inteligente se defecteaza, indiferent de marca producatoare.

Am stat si m-am intrebat, in cazul in care intampin probleme de functionare a telefonului de ce sa imi repar telefonul la service? Ei bine, dupa ce am cautat si pe internet o multime de pareri si nu numai am ajuns la concluzia ca este mai bine sa imi repar telefonul la un service telefoane.

Odata ce ajungi cu telefonul intr-un astfel de service, personalul de acolo o sa faca o analiza a telefonului pentru a identifica problema acestuia dar si cauza care a dus la aparitia acestei probleme.

Dupa ce se identifica problema avuta de telefon si cauza din care ea a aparut, personalul service-ului trebuie sa anunte imediat clientul de problema intampinata, si sa il informeze cu privire la pretul reparatiei dar si la perioada aproximativa care este necesara pentru reparatie.

Reparatia incepe doar in momentul in care clientul este de acord cu pretul si perioada de reparatie, dupa care incepe lucrul. Odata reparat telefonul, acesta este testat pentru a vedea daca functioneaza la parametrii optimi. In cazul in care functionarea telefonului este cea asteptata, clientul este contactat pentru a se deplasa la sediul service-ului pentru ridicarea telefonului.

In mod normal, un service profesionist o sa asigure si o garantie pentru lucrarea efectuata.

Ceea ce trebuie stiut este faptul ca reparatia unui telefon intr-un astfel de service gsm nu dureaza mult, aproximativ 4 zile, iar in cazul in care problema este una mai complicata reparatia poate sa dureze pana la 6 zile. Sunt si cazuri in care reparatia se efectueaza la fata locului daca problema este una minora, cum ar fi decodarea unui telefon, instalarea sau dezinstalarea anumitor aplicatii, etc.

Serviciile oferite de catre un astfel de service sunt: inlocuirea geamului protector sau a foliei protectoare, inlocuirea display-ului sau a touchscreent-ului, inlocuirea carcasei telefonului, inlocuire butoanelor de volum sau a butonului home,inlocuirea mufei usb, instalarea de aplicatii, reinstalarea sistemului de operare, actualizari de sistem, etc.

Cu siguranta un service gsm trebuie sa fie dotat si cu o multime de accesorii cum ar fi: huse, geam de protectie a ecranului, folie de protectie, casti, baterii externe, incarcatoare, accesorii auto gsm.

0 Shares
You May Also Like