Carcase din metal si piele pentru telefoanele mobile – cum alegeti?

0 Shares
0
0
0

In ultimul deceniu, telefonia mobila a luat un avant foarte mare. Practic aproape ca nu exista persoane care sa nu utilizeze un dispozitiv mobil. De aceea, cei mai multi producatori vin cu oferte din ce in ce mai avantajoase, nu numai cand este vorba de telefoanele propriu-zise, ci si cand este vorba de accesorii, mai ales carcasele acestora.

In alegerea unei carcase de telefon, trebuie sa tineti cont in primul rand de materialul din care este realizata aceasta. Multi utilizatori prefera anumite materiale pentru carcasa telefon din diverse motive care tin de rezistenta, fiabilitate, personalitate etc. Exista pe piata diverse carcase de silicon, plastic deosebit de dur, sau poliuretan, dar puteti opta si pentru carcase ceva mai speciale din piele sau din metal.

In continuare, vom prezenta cateva din caracteristicile carcaselor din metal si piele.

Voi incepe cu carcasele din piele care se potrivesc exact persoanelor pentru care textura conteaza. Carcasele din piele sunt de doua tipuri: in primul rand, cele din piele naturala, care sunt foarte apreciate de utilizatori, desi sunt mai greu de intretinut, si in al doilea rand cele din piele ecologica sau sintetica.

Este foarte greu sa trasam deosebiri clare intre o piele naturala si una sintetica. Cea naturala la prima vedere este mai rezistenta si totodata mult mai durabila. Cu toate acestea, ambele materiale prezinta numeroase avantaje si dezavantaje comune. Ca avantaje ale acestor carcase putem enumera simplitatea si totodata eleganta, pentru persoanele care isi doresc asta.

Apoi putem scoate in evidenta rezistenta, textura si faptul ca nu uzeaza deloc telefonul. Marile dezavantaje al acestor tipuri de carcase sunt acelea ca nu rezista la apa si ca maresc dimensiunile telefonului. Diferentele intre carcasele din piele naturala si cele din piele ecologica sunt sesizabile doar pentru un bun cunoscator, dar daca doriti un pret mai scazut sau sunteti ecologist, va recomand pielea ecologica.

Cel de-al doilea material special din care se fac carcase de telefoane este metalul. Carcasele realizate din metal sunt mult mai dure si totodata mult mai usor de folosit.

Avantajele acestor carcase sunt nenumarate: au in general textura si culorile simple, metalice, avand totodata o duritate si o rezistenta sporita.

Carcasele din metal au o foarte puternica termoconductibilitate, adica telefonul nu se va supraincalzi, deci va creste durata de viata. Au o protectie electrostatica care apare de regula iarna, cand se poarta haine de lana si poate fi afectat cipul telefonului. Din punct de vedere al radiatiilor electromagnetice sunt de asemenea protejate electrostatic.

Bineinteles ca exista si numeroase dezavantaje, printre care posibilitatea deformarii carcasei, in cazul in care telefonul cade, poate intra praf cu usurinta in carcasa, desi se poate curata foarte usor. Alte dezavantaje ar fi efectele pe care carcasa le are asupra semnalului telefonic si unele cazuri, greutatea ceva mai mare a carcasei metalice.

Cand faceti alegerea dintre metal sau piele, tineti cont de detaliile pe care vi le-am prezentat, puteti eventual sa probati o perioada una dintre carcasele de metal, si o alta din piele, pentru a face alegerea cea mai buna.

0 Shares
You May Also Like