Becurile economice nu sunt periculoase

0 Shares
0
0
0

Becurile economice nu sunt periculoase
In ultima saptamana din anul 2015 in retelele de socializare a circulat intens o noutate alarmanta.

Becurile economice sunt periculoase si informatiile care sunt prezentate in articole publicate pe mai multe site-uri ajung in mod repetat in atentia publicului avand un varf in perioadele in care aceste becuri economice incep sa inlocuiasca total becurile cu incandescenta.

Becurile elimina si o cantitate de mercur care poate sa provoace migrene, dificultate de concentrare si anxietate. Acestea sunt doar unele dintre necazurile care sunt puse in seama becurilor economice noi.

In realitate citind franturi de studii care au fost contrazise in timp de noi cercetari, autorii articolelor trimit informatii false sau exagerate.

O prima problema ce vizeaza emisiile de mercur atunci and sunt sparte becurile a inceput de la studii mai vechi efectuate de un institut german. In articolele publicate pe National Geografic, in anul 2014 era explicat faptul ca becurile economice au intre 3 si 5 mg de mercur.

[adsenseyu1]

Daca un bec se sparge numai o mica parte din acest mercur se poate elibera si prin urmare nu este un mare perciol pentru sanatate. Sunt insa alte obiecte pentru uz casnic care au cantitati mari de mercur.

Folosirea unor becuri economice ajuta si la diminuarea consumului de energie dar si la micsorarea activitatii centralelor pe carbuni care sunt principala sursa ce elimina mercurul in atmosfera.

Sunt si alte informatii alarmante care fac referire la mai multe alte substante periculoase pe care le au becurile economice.

Chiar daca spargerea becurilor e mult mai putin probabila, atunci cand acest lucru are loc se recomanda cateva actiuni simple precum aerisirea pentru 10 minute, oprirea incalzirii si a aerului conditionat si curatarea perfecta a locului.

Fiind prezentate drept masuri exceptionale care arata faptul ca becurile economice sunt periculoase aceste masuri fac parte din recomandaile pentru protectia mediului si nu sunt diferite cu mult fata de recomandarile din cazul in care sunt sparte becuri traditionale.

Alte afirmatii alarmante care au la baza studii din 2012 fac referire la cantitati de radiatii care au fost emise de becuri economice.

[adsenseyu1]

Un studiu se refera la becuri care au defecte si sunt recomandari pentru a evita cantitati mari de radiatii UV in cazul expunerii indelungate la bec pe distante mai mici de 50 de cm si evitarea privirii in bec pentru un timp indelungat. Acestea sunt masuri valabile si pentru becurile traditionale.

Multi oameni se plang de faptul ca becurile economice nu au o lumina la fel de puternica. Acest lucru se intampla pentru ca in cazul becurilor noi va trebui sa ne uitam la fluxul luminos masurat in lumeni.

In cazul in care vreti lumina pentru un bec normal de 100 W va rebui sa cumprati un bec economic cu 1500 de lumeni. Prin urmare in momentul in care cumparati un bec economic va recomandam sa alegeti in functie de lumeni si nu de wati.

Daca vreti o lumina care sa fie de 1000 de lumeni dati de un bec cu incandescenta alegeti becuri cu halogen de 14 W sau becuri LED de 12 W. Tineti cont de durata de viata pe care o au becurile.

0 Shares
You May Also Like