Ce trebuie sa faci daca se strica masina de la un rent a car?

0 Shares
0
0
0

Nu stim daca ai inchiriat vreodata o masina, dar daca ti-ai dori sa inchiriezi, ne imaginam ca nu ai vrea sa te lase masina in mijlocul drumului. Esti interesat de inchirieri auto Timisoara? Intra pe NovumTimisoara.ro.

Cu toate astea, masina este un ansamblu de piese mecanice si electrice, care din nefericire pot ceda, atunci cand ti-e lumea mai draga. In acest articol, vom incerca sa-ti dam cateva sfaturi despre ce ar trebui sa faci, atunci cand se strica masina inchiriata de la o firma de rent a car.

In cele mai multe cazuri, firma de rent a car de la care ai inchiriat masina, iti va pune la dispozitie inainte sa pleci la drum, un numar de telefon la care sa ii contactezi 24/7, in cazul in care masina nu mai functioneaza. Asigura-te ca primul numar pe care il contactezi in caz de ceva, este acesta si nu altul.

Daca de exemplu iti trece prin minte sa apelezi prima data la serviciile unei companii de tractare pentru a-ti ridica masina de pe sosea, tu vei fi cel care va plati acel serviciu si nu firma de rent a car. In schimb, daca masina poate fi reparata pe loc (ai o pana) si reparatia nu este acoperita de catre firma, cel mai bine este sa incerci sa schimbi roata singur, fara sa mai apelezi la service-ul firmei de rent a car.

Acestia te vor taxa in plus pentru acest lucru. Totusi, daca reparatiile in urma defectiunilor ce pot aparea pe parcurs sunt acoperite in totalitate de asigurarea ta sau de contractul incheiat cu firma de rent a car, poti apela fara nici o problema la acestia, fara sa platesti un cost suplimentar. In cazul nefericit al unui accident, asigura-te ca ai la indemana si numarul de telefon al celei mai apropiate sectii de politie, precum si al firmei de rent a car de la care ai inchiriat automobilul.

Returnarea masinii.

In mod normal, in momentul in care aduci masina inapoi la firma, ti se vor face toate calculele acolo, cu sumele care trebuie platite. In alte cazuri insa, este posibil sa nu mai gasesti pe nimeni la firma sau politica firmei specifica faptul ca de la o anumita ora incolo, masinile pot fi lasate in parcarea firmei si cheile intr-un “dropbox” sigur.

Ce se intampla daca aduci daune masinii.

Daca printr-un accident nefericit se intampla sa zgarii sau sa lovesti masina, firma de rent a car iti va face un calcul al daunelor si te va pune sa platesti reparatiile. Acest lucru trebuie sa ti-l asumi inainte de a te decide sa inchiriezi un automobil, altfel ti-am sugera sa n-o faci.

Daca iti strici masina proprietate personala poti alege s-o repari cand vrei tu sau poate niciodata, nu la fel este cazul si cu un automobil inchiriat. Specialistii de la firma vor identifica daunele si costul reparatiei acestora si iti vor emite o factura ce va trebui platita destul de repede, altfel cardul tau de credit va fi blocat.

0 Shares
You May Also Like