Tot ce trebuie sa stim despre sisteme de sonorizare

0 Shares
0
0
0

Intr-un restaurant, pub ori cafenea sistemele audio trebuie sa le ofere clientilor o ambianta sonora cat mai placuta si cat mai relaxanta.

Ocazional instalatiile de amplifcare fixa sunt sustinute cu sisteme audio de putere la nunti, la botezuri ori la alte evenimente precum karaoke.

In momentul in care spuneti sonorizare reusita in cele mai multe cazuri ne referim la un sistem audio care se ade foarte bine si care este adaptat scopului pentru care s-a cumparat. In momentul in care va ocupati de sonorizari evenimente este foarte important sa aveti echipament de calitate.

Instalatia pentru sunet fixa ori sonorizarea ambientala are la baza si o structura simpla si economica si anume difuzoare, amplificator, mixer si o sursa audio. Puteti sa cumparati un sistem audio compact si profesional care sa aiba integrate toate echipamentele la costuri mult mai mici: amplificator, mixer audio, CD-player, tuner, USB.

Utilizati difuzoare de putere mica in numar mai mare. Alegeti aceste difuzoare tinand cont de marimea, de forma si de inaltimea spatiului pe care il vom amplifica. Nu este recomandat sa montam mai multe difuzoare in colturi pentru ca se creaza  o senzatie de disconfort.

Sunetul devine puternic langa difuzor si este foarte incet la capatul opus. Modul in care se aseaza difuzoarele se calculeaza astfel incat sunetul sa se distribuie uniform si receptia sa se poata intrepatrunde.

Utilizati numai echipamente de aceeasi linie si pentru a face economie de cablu dar si o instalare simpla.

In cazul in care folositi calculatorul pentru a difuza muzica va recomandam sa va asigurati ca utilizati o interfata USB. O foarte mare greseala ce se intalneste in restaurante este utilizarea calculatorului fara sa se utilizeze si interfata.

Cei mai multi utilizeaza iesirea de casti care distruge uneori amplificatorul sau care reduce performanta sistemului. Pentru ca toate acestea sa se poata evita este necesar sa aveti o interfata USB care sa transforme semnalul in parametri necesari amplificatorului.

Volumul audio se va regla la un nivel mediu ca sa nu deranjeze clientii. Scopul este acela de a le oferi clientilor servicii impecabile si un mediu in care comunicarea sa se faca placut si normal.

Sonorizarile pentru evenimente sunt sonorizari care uneori pot depasi 1000 de wati reali. Echipamentele se vor alege de fiecare data tinand cont de scopul utilizarii si de dimensiunile spatiului ori de numarul de persoane.

O structura calsica se compune din incinte audio pasive sau din boxe active, mixere de sunet, amplificatoare, lumini si efecte.

Apelati de fiecare data la sfatul specialistilor de sunet in momentul in care decideti sa cumparati echipamente audio sau lumini. In cazul in care aveti un DJ va recomandam sa cereti firmei frunizoare de echipamente sa il instruiasca pentru a folosi sistemele si pentru a intampina orice defect accidental sau operare eronata.

Preturile sistemelor variaza in functie de firma, de caracteristicile pe care le au dar si de complexitatea lor. Sistemele audio complete pot avea preturi destul de mari dar sunt ideale pentru petreceri si pentru orice alte evenimente cu o amploare medie.

0 Shares
You May Also Like