Sunt ceasurile scumpe mai bune decat cele ieftine?

0 Shares
0
0
0

Sunt ceasurile scumpe mai bune decat cele ieftine?
Ceasurile reprezinta accesorii ce nu trebuie sa lipseasca de la mana unei persoane care se respecta. Fie ca vorbim de ceasuri de dama sau ceasuri barbatesti, toate dau un plus de eleganta persoanei care le utilizeaza.

Intrebarea la care ne propunem sa raspundem in randurile ce urmeaza este: sunt cesurile scumpe mai bune decat cele ieftine?

In martie 2012, la un showroom de bijuterii in Elvetia, compania de ceasuri Hublot a lansat ceea ce s-a numit cel mai scump ceas de mana din lume – un ceas incrustat cu 1282 de diamante, incluzand sase pietricele cu mai mult de trei carate fiecare. A fost nevoie de 17 lucratori si 14 luni pentru a potrivi toate pietricelele intr-un ceas unic.

Pretul acestei piese? Cinci milioane de dolari. Presedintele companiei, Jean-Claude Biver, a declarat ca va fi greu sa se realizeze un ceas mai scump decat acesta, avand in vedere faptul ca suprafata unui ceas este limitata si ca, pur si simplu, nu mai exista suficient spatiu pentru si mai multe „bling-blinguri”.

[adsenseyu1]

Aceasta bijuterie de ceas produsa de Hublot reprezinta o piesa eleganta, chiar daca nu poate fi purtata la mana pe strada fara escorta armata. Insa, daca ne preocupa cu adevarat sa stim cat este ora, acest ceas nu ne ajuta foarte mult, deoarece exista atat de multa stralucire incat este greu sa ne dam seama pozitia acelor care arata ora, minutele si secundele.

De asemenea, nu exista niciun fel de afisaj digital si niciun mod cronometru, asa ca nu ar fi foarte util in cazul in care dorim sa tinem cont de timpul care trece atunci cand alergam in parc. In comparatie cu ceasul produs de Hublot, umilul Timex Ironman T5E321, tipul de ceas pe care il putem achizitiona de pe magazinele online cu doar 47 de dolari poate face tot ceea ce am amintit mai sus si multe alte lucruri in plus.

Acesta este prevazut cu un afisaj luminat pe care il puteti citi foarte clar chiar si noaptea, iar daca va place sa calatoriti, aveti posibilitatea de a schimba doua fusuri orare diferite. Acesta poate fi folosit chiar si ca ceas cu alarma.

[adsenseyu1]

Cel mai important lucru, insa, este faptul ca ceasul de 5 milioane de dolari de la Hublot nu tine timpul neaparat mai precis decat un ceas de 47 de dolari, cel putin la orice nivel la care putem discerne. Intr-un studiu publicat in Horological Journal in 2008, un cercetator de la Institutul National de Standarde si Tehnologie a folosit un echipament stiintific sofisticat pentru a testa performantele a patru ceasuri ieftine, incluzand aici si un Rolex contrafacut cumparat de la un vanzator ambulant pentru 15 dolari.

Acesta a descoperit ca toate cele patru ceasuri erau uimitor de precise. Prin urmare, in scopuri strict utilitare, raspunsul la intrebarea pe care am adresat-o la inceput este un simplu „nu”. Insa expresia „mai bun” tine de subiectivitate, iar oamenii tind sa cumpere ceasuri pentru o multime de alte motive decat afisarea corecta a timpului.

Pentru mai multe detalii cu privire la diferite modele de ceasuri nu ezitati sa accesati www.topceas.ro.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…