Cum pot reduce consumul de combustibil?

0 Shares
0
0
0

Cum pot reduce consumul de combustibil?
Cei care au deja un invertor 12 V 220 V stiu  prea bine cat de comod este un astfel de accesoriu pentru orice masina. De ce? Pai cine nu ar vrea sa beneficieze de o priza in orice moment pentru a-si alimenta telefonul, laptopul, etc.?

Un invertor 12 V 220 V tocmai asta face. Transforma 12 V in 220 V pentru a te putea bucura oricand de o priza. Atat de util si atat de ieftin. De ce ieftin? Pentru ca pretul unui astfel de invertor este mic in comparatie cu utilitatea lui. De unde il poti cumpara? De pe www.econvenabil.ro. Intra chiar acum pe site.

Multi soferi din zilele noastre incearca sa faca tot ce le sta in putina pentru a reduce consumul. Nici nu ne miram din moment ce combustibilul este atat de scump. Iata cateva modalitati prin care poti face si tu acest lucru.

Respecta limita de viteza

Uneori e greu sa respecti limita de viteza, mai ales cand strada e libera sau atunci cand te grabesti. Insa, probabil asa cum stii deja, daca mergi cu o viteza mai mare, si consumi mai mult.

[adsenseyu1]

Evita sa incazesti dinainte motorul

Datorita uleiurilor scoase pe piata in ultima vreme, nu mai e nevoie ca motorul sa fie incalzit inainte de a pleca la drum. Trebuie doar sa urci in masina, sa pornesti si sa pleci. Daca vrei sa ai grija de partea de mecanica a masinii tale, indicat e sa nu forteti prea tare motorul in primele 5 minute de drum.

Atentie la climatizare

Si sistemele de climatizare pot duce la cresterea consumului, fapt pentru care e bine sa nu exagerezi nici cu caldura iarna, dar nici cu aerul conditionat pe timp de vara. Pastreaza temperatura din masina in conditii optime.

Condu cu atentie, anticipand ce ai de facut

Daca esti atent cand conduci si anticipezi miscarile pe care urmeaza sa le faci, nu e nevoie sa franezi brusc, fapt ce duce la consumul combustibilului. Anticipeaza miscarile pentru a sti cand trebuie sa reduci din viteaza.

Verifica pneurile

[adsenseyu1]

Daca pneurile sunt uzate, masina nu mai merge asa cum ar trebui, ci are nevoie de un efor suplimentar. Ce rezulta din asta? Un consum de combustibil mai mare.

Nu umple portbagajul daca nu e necesar

E drept, uneori trebuie sa transporti diverse lucruri cu masina ta. Insa, daca nu transporti ceva anume, nu fa din portbagajul masinii tale un spatiu de depozitare, deoarece daca mergi cu greutate in portbagaj, masina face un efort mai mare, prin urmare consuma mai mult.

Acestea sunt o serie de lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere daca vrei sa reduci din consum. Pe langa acestea am mai putea adauga si intretinerea corespunzatoare a motorului, evitarea schimbarii vitezelor des sau achizitionarea unui regulator de viteza.

Daca si tu ai in minte o serie de aspecte care ar putea duce la reducerea consumului unei masini, te invitam sa le impartasesti cu noi in sectiunea de comentarii.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…