Solutii pentru a prelungi durata de viata a bateriei

0 Shares
0
0
0

Solutii pentru a prelungi durata de viata a baterieiNeglijam sa avem grija de bateria telefonului nostru, iar aceasta incepe sa ne creeze probleme. Putem opta pentru inlocuirea bateriei cu una noua, deoarece magazinele online sau offline ne ofera o gama diversificata de acumulatori. Cel mai indicat este sa incercam sa prelungim durata de viata a a bateriei telefonului inca din prima zi de utilizare.

Se poate intampla ca autonomia bateriei sa fie redusa dupa atingerea unui anumit numar de reincarcari, situatie in care este recomandat sa reincarcati bateria dupa o descarcare completa. Trebuie sa incercati sa deschideti telefonul pana cand acesta nu va mai porni, iar apoi sa il lasati la incarcat pentru o perioada de cel putin 2 zile. Este o modalitate eficienta de prelungire a autonomiei pentru bateriile Litiu-ion.

De asemenea, este recomandat sa evitati descarcarea completa a acumulatorului, fiind utila incarcarea atunci cand aveti baterie peste 40%. Totodata, este bine sa aveti baterie intre 40% si 80%, nefiind recomandat sa incarcati telefonul 100% de fiecare data. O reincare completa este binevenita o data la o luna de zile.

[adsenseyu1]

O cauza a consumului rapid de baterie consta in utilizarea unor aplicatii care solicita foarte mult telefonul. Cel mai bine este sa aflati care sunt aplicatiile responsabile de descarcarea rapida a telefonului si sa incercati sa le eliminati.

Cert este ca utilizatorii isi aleg telefoane in functie de autonomia bateriei, dar inca nu este produs telefonul care sa ne multumeasca in totalitate la acest capitol. Din fericire pentru utilizatorii, producatorii chinezi pun la dispozitie telefoane inteligente performante, cu o autonomie crescuta a bateriei, care poate depasi 12 ore, fara sa fie redusa utilizarea intensa a telefonului.

In unele cazuri, telefoanele producatorilor chinezi ofera o performanta mai ridicata decat cea oferita de dispozitivele mobile concepute de producatori consacrati in domeniu. Tocmai din acest motiv a crescut si in Romania cererea pentru telefoanelor chinezesti, in defavoarea celor produse de Apple sau de Samsung.

Pentru a evita neplacerile cauzate de consumul rapid al bateriei la unele smartphone-uri, putem folosi telefoane cu fast charge, care permit o incarcare completa in doar cateva minute. Aceste telefoane ne ajuta sa reducem timpul necesar incarcarii, astfel incat este suficient sa avem acces la o priza pentru cateva minute, pentru o incarcare de 100%.

[adsenseyu1]

O alta solutie consta in achizitionarea unor baterii externe, care elimina orice problema cauzata de consumul rapid al bateriei la telefoanele inteligente. Acestea functioneaza foarte bine si in cazul laptopurilor si al tabletelor, fiind extrem de utile. Bineinteles, incercarea de a prelungi durata de viata a bateriei si a autonomiei nu trebuie exclusa.

In cazul in care, in ciuda incercarile noastre de prelungire a duratei de viata a bateriei telefonului, aceasta nu mai functioneaza, ne mai ramane un singur lucru de facut – sa achizitionam o noua baterie.

Nu trebuie sa ne ingrijoram, deoarece exista o gama variata de acumulatori Nokia originali, acumulatori pentru Samsung, iPhone, LG si alte tipuri de telefoane. Asadar, este usor sa gasim de fiecare data solutii pentru a beneficia de avantajele tehnologiei smart.

0 Shares
You May Also Like