Ce poti face pentru a avea protectie deplina a calculatorului tau?

0 Shares
0
0
0

Ce poti face pentru a avea protectie deplina a calculatorului tau?Protectia calculatorului tau poate fi asigurata in orice conditii de un program antivirusi si atunci cand stii cum sa gasesti specialistii potriviti in recuperare poze sterse .

Atunci cand in calculatorul tau intra un virus, trebuie sa stii ca acesta se poate raspandi foarte repede in el daca tu deschizi anumite fisiere infectate de respectivul virus. Trebuie sa fii mereu atent in legatura cu ceea ce primesti pe e-mail si cu fisierele pe care le deschizi sau le copiezi in calculatorul tau.

Atunci cand atasezi acestuia medii de stocare externe, ele trebuie verificate si scanate cu ajutorul programului antivirus pe care il ai instalat in calculatorul tau.

Nu trebuie sa te lasi inselat de mesaje primite de la prietenii tai caci contul lor de e-mail poate fi infectat si mesajele sunt trimise de un virus care incearca sa se raspandeasca tot mai mult in randul utilizatorilor de internet.

Pe internet au loc si multe inselatorii, inclusiv unele care privesc banii oamenilor. Nu trebuie sa crezi tot ceea ce primesti pe e-mail si sa fii foarte atent ce linkuri urmezi atunci cand primesti astfel de mesaje, chiar si de la prietenii tai aproipiati.

[adsenseyu1]

Le sunt trimise fara vointa lor de virusi care le-au accesat contul in mod ilegal. Nu este usor sa iti tii calculatorul departe de astfel de probleme, astfel ca preventia este cea mai buna metoda de a realiza acest lucru.

Poti fi victima unor atacuri de tip phishing prin care ti se cer informatii personale sub pretextul ca ai fi castigat anumite sume de bani sau cadouri. Uneori, mesajele par a veni din partea companiilor care emit carduri, insa totul nu este decat o pacaleala.

Un site fals care iti solicita aceste informatii este unul care imita aspectul site-ului original care e folosit drept pretext. Incercarile de fraudare sunt facute prin intermediul retelelor de socializare.

Browserele de internet au inceput sa incorporeze tot mai multe optiuni de securitate cu ajutorul carora tu poti sa fii protejat impotriva oricarui tip de atac informatic. Ele vor bloca adresele respective si nu vor permite accesul utilizatorilor la ele.

Daca folosesti un serviciu de internet banking, e bine de stiut ca astfel de conexiuni sunt criptate si iti ofera siguranta maxima si protectie impotriva unor astfel de pericole.

[adsenseyu1]

In alte cazuri, unele programe instalate chiar de tine in calculatorul pe care il folosesti pot controla sistemul tau si ofera acces persoanelor care vor sa iti foloseasca informatiile in alte scopuri ilegale.

Daca acorzi atentie tuturor proceselor desfasurate in calculatorul tau si il scanezi in mod regulat, el va putea fi protejat in mod eficient impotriva pericolelor de diverse tipuri la care este expus din cand in cand.

Evitarea unor virusi informatici este tot mai greu de realizat in zilele noastre deoarece cei care au intentii rele sunt si ei din ce in ce mai inventivi. Astfel, companiile care produc programe antivirus trebuie sa se adapteze din mers noilor cerinte si probleme aparute.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…