Curcumin pentru atleti

0 Shares
0
0
0

Curcumin pentru atletiInflamatiile pot fi benefice atunci cand sunt controlate si de scurta durata. Organismul se vindeca si revine mai puternic decat oricand.

Cand inflamatia este cronica, insa, lucruri neplacute incep sa se intample. Apar leziunile si incep procesele de aparitie a bolii. Asadar, daca simtiti tot mai des dureri si inflamatii, ar putea fi timpul sa cautati modalitati de a le reduce.

Ati mancat vreo mancare indiana gustoasa? Ocazional, corect? Ei bine, nu chiar. Daca ati mancat vreo mancare pe baza pe curry, atunci ati ingerat, probabil, unul dintre cei mai puternici agenti antiinflamatori, naturali, cunoscuti de om. Foarte bine!

Si ati crezut ca luati o cina gustoasa. Turmericul, un condiment folosit in multe feluri de mancare asiatice si indiene, contine fenolul curcumina, iar curcumina este un lucru destul de uimitor.

Puterile curcuminei

Curcumina, din cate s-a demonstrat, ajuta la prevenirea bolilor cum ar fi cancerul, ateroscleroza si la prevenirea multor boli neurodegenerative, datorita puternicelor sale efecte antioxidante si antiinflamatorii. Mai precis, inhiba ciclooxigenaza (COX-2), lipooxigenaza (LOX) si oxidul nitric inductibil (iNOS). COX-2, LOX si iNOS sunt enzime care mediaza procesele inflamatorii din organism.

[adsenseyu1]

Curcumina inhiba, de asemenea, producerea de producerea de citokine inflamatorii precum factorul de necroza tumorala-alfa (TNF – a), interleukina (IL) -1, -2, -6, -8 si -12, proteina chemoatractanta monocitara (MCP) si proteina inhibitorie si reglementeaza kinazele activate de mitogen si kinaza Janus.

Curcuminul reduce inflamația intr-un mod remarcabil. Iar daca inflamația este curmata de la radacina, sansele de aparitie a bolilor cronice (boli care, in mod normal, sunt rezultatul inflamatiilor cronice) sunt sunt mai mici.

Curcumina este, de asemenea, studiata cu privire la capacitatea sa de a preveni si trata bolile neurodegenerative, cum ar fi Parkinson, Alzheimer si Huntington.  Acest lucru se poate datora binecunoscutelor sale proprietati antioxidante si antiinflamatorii, dar ar putea fi, de asemenea, rezultatul unei modulari de agregare a proteinelor, prevenind, astfel, cauza acestor boli neurologice devastatoare.

Boli considerate a fi prevenite sau simptome mediate ca urmare a suplimentarii pe baza de curcumina:

– Artrita reumatoida;
– Osteoartrita;
– Colită ulcerativa;
– Pancreatita;
– Boala / Sindromul colonului iritabil;
– Dispepsia si ulcerul gastric;
– Diverse boli oculare;
– Diverse tipuri de cancer;
– Boli neurodegenerative, cum ar fi Parkinson, Huntington si Alzheimer.

[adsenseyu1]

Curcumina pentru atleti

Conform studiilor clinice, curcumina reduce durerile articulare, reduce inflamarea si imbunatateste mobilitatea si functia articulatiilor, dupa opt luni de tratament. Suplimentele pe baza de curcumina poate imbunatati, cu siguranta, antrenamentele si recuperarea dvs si ar putea fi un supliment benefic pentru sportivii care trebuie sau care isi doresc sa previna durerea si problemele cauzate de articulatii.

Dar cea mai mare problema a suplimentelor pe baza de curcumina este biodisponibilitatea sa. Curcumina, atunci cand este administrata oral la subiecți umani, urca in una-doua ore, apoi scade si se gaseste in sange, in niveluri foarte scazute si cu o distributie tisulara foarte mica. In schimb, pare sa se acumuleze in mucoasa intestinala.

Acest lucru poate fi benefic pentru cei cu probleme inflamatorii gastro-intestinale, dar pentru cei cu probleme cum ar fi durerile si inflamatiile articulare, acest lucru reprezinta o problema.

Pentru a-i spori biodisponibilitatea, alaturati curcuminului bioperine – extract de piper negru. Aceasta combinatie redutabila o regasiti in suplimentele Extract 95 Curcumin & Bioperine, pe care le puteti comanda aici, la cel mai mic pret de pe piata.

0 Shares
You May Also Like