Cum se intretine mocheta ?

0 Shares
0
0
0

Cum se intretine mocheta ?
Mocheta se intretine foarte usor  , iar daca vrei sa ii pastrezi aspectul si proprietatile pentru cat mai mult timp trebuie sa apelezi la o curatare profesionala. Cu un aspirator profesional Karcher de la www.epinvest.ro , o perie si cateva produse  profesionale de curatat , mocheta ta va arata perfect intotdeauna .

Pentru a te bucura cat mai mult de aceasta trebuie sa aspiri incaperea cel putin o data pe saptamana , chiar o data la 2-3 zile , daca ai timp . Epinvest iti pune la dispozitie o gama variata de aspiratoare profesionale , si nu numai , de cea mai buna calitate la un pret imbatabil . Pentru mai multe informatii acceseaza chiar acum http://www.epinvest.ro/aspiratoare-profesionale/ .

Pentru aceia care nu stiu , mocheta este confectionata din diverse tipuri de fibre , si ma refer aici la  fibre sintetice ( vascoza , poliester , acril , nylon ) si fibre naturale ( bumbac , matase , lana ) .Deasemenea , mai poate fi confectionata dintr-o combinatie a acestor doua tipuri de fibre. Pe langa toate acestea , in majoritatea mochetelor se gaseste si polipropilena , un material plastic este utilizat pentru a creste rezistenta la uzura .

[adsenseyu1]

Mocheta este recomandata in special pentru incaperile cu un trafic intens , deoarece este foarte rezistenta si , dupa cum spuneam si mai sus , se curata foarte usor . Insa , mare atentie , mocheta nu este recomandata pentru spatiile cu umiditate mare , precum baia , bucataria sau subsolul .
In ceea ce priveste costurile pentru achizitia unei astfel de pardoseli  trebuie sa precizez ca acestea  depind exclusiv de calitatea materialului din care mocheta este confectionara  .

Printre avanatajele utilizarii mochetei se numara marea varietate de texturi si culori care se gasesc pe piata , usurinta cu care se monteaza , caldura si senzatia de maxim confort la atingere . In plus ,  mocheta este fonoabsorbanta . Cu alte cuvinte , zgomotul produs de caderea unor obiecte  este absorbit aproape in totalitate  .

Daca nu stiai , mocheta pastreaza foarte bine caldura din incapere , fiind astfel foarte recomandata pentru mediile racoroase .

Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le ai in vedere cand vrei sa achizitionezi o mocheta :

–    In primele saptamani de la instalare , mirosul de cauciuc si adeziv ( materialele utilizate la montarea mochetei ) poate sa fie suparator mai ales pentru persoanele care se confrunta cu probleme respiratorii .
–    Daca versi ceva pe mocheta , cel mai probabil aceasta va ramane patata . Poti sa o salvezi daca folosesti imediat produse de curatat profesionale destinate exclusiv curatarii mochetelor .
–    Chiar daca se curata foarte usor , mocheta mentine o anumita doza de praf , ceea ce se poate dovedi foarte daunator pentru aceia care au probleme respiratorii sau au alergie la praf . Insa , daca este aspirata zilnic cu un aspirator puternic cantitatea de praf absorbita poate sa fie diminuata considerabil .
–    Calitatea , modul in care este intretinuta si utilizata sunt principalele elemente care determina durata de viata a mochetei . Trebuie sa precizez ca dintre toate tipurile de pardoseala existente pe piata mocheta este cea mai putin rezistenta , dar si cea mai ieftina .

[adsenseyu1]

Despre montarea mochetei nu pot sa iti spun prea multe . Respecta instructiunile oferite de compania producatoare iar daca suprafata pe care se doreste montarea este foarte mare cel mai bine este sa apelezi la ajutorul unor persoane specializate , care se ocupa cu asta .

Indiferent de spatiul in care este montata , mocheta va da un plus de stil si va scoate in evidenta persobalitatea incaperii . Calduroasa si moale la atingere , mocheta se gaseste pe piata intr-o varietate impresionanta de culori si stiluri ce se adapteaza cu succes in orice decor .

0 Shares
You May Also Like