Cum determinam dimensiunile unei masini de spalat?

0 Shares
0
0
0

Cum determinam dimensiunile unei masini de spalat?Odata cu dezvolarea rapida a aparatelor electrocasnice, au aparut inevitabil si service-urile pentru astfel de aparate. Service-urile de masini de spalat sunt la mare cautare, mai ales in randul celor care nu mai dispun de garantia oferita de producator.

Totodata, service-urile de masini de spalat reprezinta o afacere atat pentru cei care ofera servicii de acest tip, cat si pentru clienti. Un astfel de service de masini de spalat este http://washservice.ro/ , cu o experienta bogata in domeniul reparatiilor masinilor de spalat, service care ofera servicii profesionale la preturi accesibile.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre cum trebuie sa procedam atunci cand dorim sa aflam dimensiunile unei masini de spalat.Pentru a masura dimensiunile unei masini de spalat, proprietarul trebuie sa inmulteasca suprafata cuvei din interiorul masinii cu inaltimea acesteia.

Dimensiunile indica volumul de apa pe care fiecare masina poate sa il tina. Acesta valoare este, de cele mai multe ori, exprimata in metri cubi. Pentru a determina capacitatea la care o anumita masina de spalat functioneaza, proprietarul trebuie sa determine inaltimea si latimea cuvei masinii. Aceasta ecuatie poate fi utilizata si pentru a gasi volumul unui uscator.

Pentru a calcula suprafata unei cuve, utilizatorul poate folosi aceeasi ecuatie matematica folosita la determinarea ariei unui cerc. Aria unui cerc poate fi calculata prin inmultirea lui pi (3.14) cu raza cercului la patrat. Raza cuvei unei masini de spalat cu incarcare  in partea superioara se masoara de la marginea interioara a peretelui cuvei spre centrul cilindrului care amesteca rufele.

Raza unei masini de spalat cu incarcare frontala poate fi calculata prin masurarea din partea de sus a peretelui spre partea de jos pentru a gasi diametrul. Acest rezultat, atunci cand este impartit la doi, duce la aflarea razei. Pentru a ridica la patrat acest numar, tot ce trebuie facut este ca acesta sa fie inmultit cu el insusi.

O masina de spalat cu o cuva care este adanca de 15 inci (38.1 cm) si are un diametru de 20 de inci (50.8 cm), va avea raza de 10 inci (25.4 cm). Raza acestei masini ridicata la patrat este de 100 de inci. Acest numar este mai apoi inmultit cu pi (3.14), pentru a determina aria. 100 x 3.14 = 314 inci. Aria din acest exemplu este de 314 inci, adica 797.56 cm, care poate fi folosita mai apoi pentru determinarea dimensiunilor masinii de spalat in materie de volum.

Volumul masinii poate fi gasit prin inmultirea inaltimii cu aria cuvei. Aria cuvei a fost deja calculata in exemplul anterior, adica 314 inci, care ofera un volum de 4710 inci cubi (11963.4 cm). 314 inci (aria) x 15 inci (inaltimea) = 4710 inci cubi.

Volumul masinii, odata calculat in inci cubi, trebuie convertit in picioare cubi pentru a afla dimensiunile exacte ale masinii de spalat. Sunt 1728 de inci cubi pe fiecare picior cub. Volumul masinii din exemplul anterior este de 4710 inci cubi, care poate fi divizat in 2.73 picioare cubi. 4710 inci cubi / 1728 inci cubi = 2.73 picioare cubi, adica 0.077304 metri cubi.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…