Ce sa facem daca ecranul iPhone 4s devine brusc negru ?

0 Shares
0
0
0

Daca te bazezi foarte mult pe iPhone-ul tau in afacerea pe care o desfasori, sa constati ca a inceput sa functioneze doar partial, poate fi intr-adevar un cosmar. Pentru inlocuire display iPhone 4s, intra pe ServiceGsm.ro.

Daca se intampla ca ecranul sa se faca negru brusc, dar sunteul este inca prezent, probabil ca vei putea sa mai raspunzi la apeluri, dar majoritatea feature-urilor pe care le foloseai pe acest telefon, nu vor mai putea fi folosite.

Exista cateva lucruri ce pot cauza aceasta eroare pe iPhone 4s. Daca sunetul inca functioneaza, poti exclude din start posibilitatea ca bateria sa nu mai functioneze cum trebuie.

Orice alte cauze pot fi rezolvate de obicei printr-un singur restart. Daca insa aceasta solutie nu functioneaza, va trebui cu siguranta sa iti duci iPhone-ul la un service, pentru diagnostic si pentru reparatii.
Restartul.

Cei de la Apple sugereaza ca daca apare aceasta problema, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti, este sa restartati smartphone-ul.
A

cest lucru se face prin apasarea pe butonul Sleep/Wake, in jur de 5 secunde sau putin mai mult. In mod normal, dupa ce ati facut acest lucru, ar trebui sa apara un slider de culoare rosie pe ercan, pe care probabil nu il veti vedea, pentru ca va disparea foarte rapid.

Plaseaza insa degetul, vizualizand virtual slider-ul, ca si cum ar fi acolo si trageti degetul spre stanga. Acest lucru nu presupune o precizie a miscarii foarte mare, din punct de vedere al plasarii degetului, asa ca teoretic, ar trebui sa iasa din prima.

Dupa aceasta miscare, lasati telefonul 2-3 minute si reporniti-l, prin apasarea butonului Sleep/Wake. Problema ar trebui sa dispara, daca ati efectuat acesti pasi.
Reset-ul.

Daca restartul telefonului nu a avut nici un efect si problema nu a disparut, trebuie sa resetati device-ul. Puteti face asta prin apasarea butonului Sleep/Wake + butonul Home, pentru mai mult de 10 secunde.

Dupa aceasta operatiune, ar trebui sa vedeti logo-ul Apple, aparand pe mijlocul ecranului. In momentul cand il vedeti, trebuie sa luati degetele de pe butoane (sa le eliberati). Dupa aproximativ 1 minut, telefonul se va opri singur si se va reaprinde. Daca nu v-a reusit acest proces din prima, il puteti repeta de cateva ori.

Reset-ul general, la setarile din fabrica.
Despre restaurarea unui iPhone la starea software din fabrica, am mai discutat si cu alte ocazii. Trebuie sa stiti ca aceasta ar fi ultima solutie la care puteti apela, in cazul in care metodele de mai sus nu au functionat (nici una dintre ele).

Pentru a face asta, asigura-te intai ca ai facut un backup tuturor datelor importante de pe telefon (poze, documente, mesaje, numere de telefon, fisiere video, fisiere mp3, etc.), pentru ca acestea vor disparea in urma procesului de reset general.
Pentru a face asta, trebuie sa conectezi iPhone-ul la un computer si sa lansezi iTunes. Dupa ce ai selectat telefonul in partea din dreapta a ecranului (in iTunes), apasa pe tab-ul “summary” si acceseaza optiunea “restore iPhone” sau butonul “restore iPhone”.
Cand procesul de reset se va termina, iPhone-ul ar trebui sa afiseze o imagine de culoare gri pe ecran si cuvantul “iPhone”. Dupa acest pas, telefonul este resetat complet si problema ar trebui sa dispara.

0 Shares
You May Also Like