Ce presupune mentenanta unor apometre apartament clasa C?

0 Shares
0
0
0

apometru apartament clasa cTraiul la bloc poate fi placut uneori, mai ales datorita faptului ca aici ne putem bucura de toate faclitatile. Totusi, desi avem la discretie tot ceea ce ne trebuie, uneori acest lucru poate insemna si anumite batai de cap, cel putin.

Poate parea destul de usor sa stii ca fiecare dintre consumurile tale sunt inregistrate undeva si ca poti sa le transmiti apoi autoritatii competente, insa drumul nu se opreste aici.

Vorbind punctual despre citirea unor apometre apartament clasa C, vom intelege ca si aceste dispozitive au nevoie de mentenanta si de supraveghere, insa din pacate prea putine persoane stiu aceste lucruri.

Intretinerea unor apometre apartament clasa C incepe inca din momentul achizitionarii lor din magazine specializate. Acestea trebuie verificate sa fie omologate, si de asemenea este necesara probarea acestora pentru a fi siguri de caracterul lor functional. Mai mult decat atat, in cazul unei defectiuni apometrul trebuie inlocuit, deoarece o data sigilat devine mai greu de intervenit in scopul remedierilor.[adsenseyu1]

O destul de mare polemica exista intre mentinerea apometrelor la vedere si pozarea acestora in spatii inchise de tipul vanelor special create sub chiuvetele de baie. In mod normal ar trebui ca apometrele o data sigilate sa poata ramane amplasate oriunde, indiferent de spatiu, sigiliul fiind de fapt dovada ca asupra apometrului nu s-a  intervenit deloc.

Aceste masuri au aparut datorita faptului ca destul de multe tehnici de instalare a apometrelor au fost descoperite de-a lungul timpului, iar acest lucru a condus catre instituirea regulii sigilarii apometrelor. Desfacerea sigiliului si fraudarea citirii apometrelor se considera a fi furt, drept pentru care aceste tipuri de actiuni este cel mai bine sa fie evitate.

Mentenanta unor apometre apartament clasa C mai inseamna verificarea periodica a acestor produse deoarece exista oricand riscul defectarii acestora. Defectiunile apometrelor pot include: trecerea apei prin interiorul conductelor insa lipsa inregistrarii consumurilor, blocarea ceasului de inregistrare, ruperea accidentala a sigiliului, iar lista poate continua.

Apometrul trebuie verificat la fiecare citire de catre posesor, urmand a fi verificat mai apoi de catre reprezentantii asociatiei de locatari, pentru ca in final, daca intradevar exista o problema, sa fie evaluat de catre un specialist si reomologat.

[adsenseyu1]

Apometrele trebuie protejate de socuri mecanice si trebuie curatate periodic astfel incat sa se poata permite citirea ori de cate ori este nevoie. Curatarea se poate face simplu stergand geamul apometrului, avand grija ca la stergerea exterioara sa fie protejata zona in care este prezent sigiliul.

De asemenea apometrele trebuie sa fie protejate de vopsea sau de alte substante chimice care ar putea pata geamul protector sau care ar putea reduce caracterul vizibilitatii.  Specialistii recomanda prudenta, tocmai pentru a nu fi nevoiti sa platim in plus pentru costuri de reparatie.

Magazinele specializate precum www.shop-einstal.ro pun la dispozitia clientilor o gama ampla de apometre, astfel incat noi sa putem alege exact ceea ce ne este necesar. Mai mult decat atat, in acest magazin pot fi gasite si accesoriile necesare instalarii acestor apometre, astfel incat noua sa ne ramana de facut doar intretinerea propriu-zisa de-a lungul timpului.

0 Shares
You May Also Like