Ce este si cum functioneaza o pompa cu tocator?

0 Shares
0
0
0

pompa ape murdare cu tocator pentru wc homac 400Cu totii cunoastem importanta pompelor submersibile, insa putini am auzit de pompe cu tocator. Astfel de pompe ape murdare cu tocator sunt folosite pentru ape murdare, noroioase, pluviale sau reziduale si sunt extrem de rezistente la rugina.

O pompa submersibila este o pompa care are un motor ermetic cuplat aproape de corpul pompei. Intreg ansamblul este scufundat in lichidul ce urmeaza sa fie pompat. Avantajul acestui tip de pompa este acela ca poate oferi o forta semnificativa de ridicare, deoarece nu se bazeaza pe presiunea aerului exterior pentru a ridica fluidul.

Sistemele de pompare submersibila electrica sunt eficiente pentru pomparea la suprafata a fluidelor produse. Un sistem de sigilii mecanice sunt folosite pentru a preveni fluidul pompat sa intre la motor si sa provoace un scurtcircuit. [adsenseyu1]

Pompa poate fi conectata, fie la o conducta, fie la un furtun flexibil astfel incat pompa sa stea pe o cuplare de tip „picior de rata”, aceasta conectandu-se la conductele de livrare.

Pompele submersibile sunt utile pentru o multime de aplicatii, pompele cu o singura treapta sunt utilizate pentru drenaj, pompare de canalizare, pompare industriala generala si pompare noroioasa. Pompele submersibile cu mai multe trepte sunt de obicei reduse la foraj si utilizate pentru extragerea apei sau in puturi.

De asemenea, pompele submersibile pot fi folosite in sondele de titei. Prin cresterea semnificativa a presiunii la fundul sondei, se poate produce mai mult petrol in comparatie cu productia naturala. Acest lucru face din pomparea submersibila electrica o forma de „ridicare artificiala” (spre deosebire de fluxul natural), impreuna cu liftul de gas, pompajul de adancime, plungerliftul etc. Varietatile noi de pompare submersibila electrica pot include un separator de apa sau ulei, care permite apei sa fie reinjectata in rezervor fara a fi nevoie sa fie ridicata la suprafata.

Sistemul de pompare submersibila electrica este alcatuit dintr-un numar de componente care pornesc o serie de pompe centrifuge pentru a creste presiunea a fluidului si a-l impinge la suprafata. Energia necesara pornirii pompei provine de la o sursa de curent alternativ de inalta tensiune (de la 3 la 5 kV) folosita pentru a conduce un motor special care poate functiona la temperaturi ridicate de pana la 150 de grade Celsius si presiuni inalte de pana la 34 MPa.

[adsenseyu1]

Acesta poate functiona la adancimi de aproximativ 3.7 km cu cerinte ridicate de energie de pana la 1000 de cai putere (750 Kw). Sistemele de pompare submersibila electrica au randamente mai mici, cu fractiuni semnificative de gaze naturale, mai mare decat 10 % din volumul de la intrarea in pompa.

Avand in vedere viteza lor de rotatie ridicata de aproximati 4000 de rotatii pe minut (67 Hz) si a distantelor stranse, acestea nu sunt foarte tolerante cu solide precum nisipul. Este necesara o atentie speciala pentru tipul de sistem de pompare submersibila electrica atunci cand folosim anumite tipuri de lichide.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de pompe submersibile si pompe cu tocator aruncati o privire pe www.shop-einstal.ro.

https://www.youtube.com/watch?v=IdRvZQSww_M

0 Shares
1 comment
  1. Unde pot vedea cum functioneaza ?

Comments are closed.

You May Also Like