Care sunt cerintele unei hale metalice?

0 Shares
0
0
0

Care sunt cerintele unei hale metalice

Halele metalice sunt constructii destinate in mod majoritar domeniului industrial si in speta construirii de spatii de productie, depozitare sau desfacere. Pentru construirea unor hale metalice se are in vedere utilizarea unui schelet metalic, structura ce va avea un incomensurabil rol structural pentru constructia gata ridicata.

Scheletul metalic va avea rolul de a asigura constructiei exact acele carecteristici necesare in cazul incarcarilor la care aceasta va fi supusa pe intreaga durata de exploatare.

In general conceptul de hale metalice este folosit cu foarte mare succes si in ceea ce priveste construirea de show-room-uri si mari magazine de desfacere sau spatii comerciale, mai ales in conditiile in care aceste spatii au devenit din ce in ce mai utilizate si mai cautate de catre antreprenori si dezvoltatori comerciali.

[adsenseyu1]

Aceste hale trebuie insa sa raspunda unor cerinte, pe care chiar si in mediul industrial le putem regasi, nu doar in cazul constructiilor civile. Acest lucru se datoreaza faptului ca orice constructie este supusa unor solicitari specifice, careia ea trebuie sa le raspunda in consecinta.

O prima solicitare de acest tip ar fi cea care tine de mediul de exploatare. Putem vorbi aici despre incarcarile specifice mediului pentru care sunt destinate aceste hale metalice, iar aspectele care se iau in calcul sunt incarcarile provenite din nivelul de trafic si din utilaje.

O alta solicitare specifica este cea care tine de mediul in care sunt amplasate aceste tipuri de constructii. Rezistenta la vant, zapada si raze ultraviolete si nivelul de etanseitate reprezinta criterii foarte importante ce definesc rezistenta unei hale metalice.

Exploatarea acestor tipuri de constructii ne poate trimite cu gandul la ceea ce putem face pentru a imbunatati caracteristicile unei astfel de constructii si tocmai de aceea poate fi recomandat in scopul protectiei sa fie aplicat un sistem de hidroizolare profesional, care sa poata asigura constructia si din punct de vedere a influentei apei.

[adsenseyu1]

In mod normal halele metalice sunt tratate din punct de vedere anticoroziv si in consecinta influenta apei asupra profilelor metalice poate fi minora, insa noi facem referire aici la tratarea intregii constructii ca monolit, tocmai in scopul protectiei suplimentare si a asigurarii caracteristicilor de rezistenta.

Pe de alta parte o alta caracteristica ce trebuie avuta in vedere in momentul in care o hala metalica este proiectata si executata este rezistenta la foc. Acest lucru este foarte important din cauza punctului de topire al metalului la care este indicat sa nu se ajunga niciodata, folosindu-se in acest sens diverse tratamente impotriva focului si a temperaturilor foarte ridicate.

In mod clar construirea unor hale metalice reprezinta un domeniu in care nu oricine isi are locul. Firmele specializate in domeniu sunt cele care pot executa aceste tipuri de constructii, cele care sunt dotate dealtfel cu personal specializat, gata pregatit pentru interventii de acest tip.

O astfel de firma este si Avangart.org, una care poate oferi o gama ampla de servicii in ceea ce priveste constructiile de la stadiul de proiectare si pana la finalizarea amenajarilor interioare.

Personalul specializat si experienta vasta in domeniu fac din aceasta companie una dintre cele mai bune solutii atunci cand vine vorba despre constructii bine executate si despre clienti intrutotul multumiti.

0 Shares
You May Also Like