Care sunt avantajele utilizarii de becuri economice?

0 Shares
0
0
0

Bec economicDin ce in ce mai multe persoane sunt interesate in a dota instalatiile electrice din case si corpurile de iluminat cu becuri economice.

Tendinta aceasta nu vine numai din dorinta de a fi in pas cu lumea moderna, ci si din dorinta de a ajuta, cat de putin, la ecologizarea unei planete care are din ce in ce mai mult de suferit de pe urma folosirii resurselor in mod irational, sau de pe urma poluarii excesive.

Si in cazul in care va puneti intrebarea daca niste becuri economice ajuta cu ceva, raspunsul este unul fara echivoc: da, ajuta. Consumul redus de energie electrica si durata de viata mult mai mare a acestor becuri sunt factori care, cumulati cu alte metode ecologice si economice, pot influenta pozitiv viitorul nostru, al tuturor.

Aceste becuri economice mai au ca avantaj si reducerea facturilor, deoarece reducerea consumului se reflecta si in suma care va trebui platita la data scadenta a facturii de energie electrica.

Revenind insa la consumul de energie, trebuie mentionat faptul ca in cazul montarii de becuri economice, consumul se poate reduce cu valori care pot varia intre 15% si 80%. Inchipuiti-va un bec care ofera aceeasi luminozitate ca a unui bec clasic de 75 de wati, dar consuma numai 15 wati. Un simplu calcul matematic ne arata o reducere de 80%.

[adsenseyu1]

 

In mod clar, factura la curent electric nu va scadea in aceeasi masura, deoarece in mediul casnic nu toti consumatorii electrici au acelasi potential de a economisi ca aceste becuri economice. Dar in situatia in care vom inlocui toate becurile clasice dintr-o locuinta cu becuri economice, cu siguranta ca vom inregistra o scadere vizibila a sumei care va trebui platite.

Singurul lucru care ar putea parea un dezavantaj la aceste becuri economice ar putea fi pretul. La prima vedere da, un bec economic este mai scump decat un bec clasic. Valoarea platita in plus se amortizeaza in timp, datorita, asa cum am spus, a duratei de viata si a consumului de energie.

Pentru ca una este sa achizitionam becuri de exemplu de 100 wati, care au o durata de viata de 1000 de ore si costa 3 lei, si altceva este sa achizitionezi un bec economic, care ofera aceeasi luminozitate de 100 de wati, la un consum insa de 25 de wati si au o durabilitate de 15000 de ore.

[adsenseyu1]

Pretul de 10-15 lei se justifica pe deplin. Si din nou, un simplu calcul matematic ne va demonstra o economie mai mult decat concreta.

Asadar, toate aceste avantaje ale becurilor economice ne conduc catre o singura concluzie: sunt utile. Iar pe langa caracterul util, faptul ca ajuta si pe plan ecologic ar trebui sa ne dea de gandit.

Haideti sa investim niste bani, chiar daca la inceput pot parea mai multi, in durabilitate, in economie si in ecologie. Casa noastra are nevoie de asa ceva, planeta noastra are nevoie de asa ceva si implicit noi avem nevoie de aceste lucruri.

Stim ca pe piata de profil deja abunda ofertele de astfel de becuri economice, dar daca sunteti in cautarea unui raport calitate-pret mai mult decat satisfacator, va invitam sa faceti o vizita pe site-ul www.impactcenter.ro, sau in showroomul acestui magazin. Veti fi placut surprinsi sa constatati ca ceea ce va doriti de la becurile din casa dumneavoastra sunt de fapt lucruri perfect realizabile.

 

0 Shares
You May Also Like