Tendinte in web design care vor domina anul 2015

0 Shares
0
0
0

Tendinte in web design care vor domina anul 2015
Web design-ul reprezinta o industrie diversa si vibranta, care se schimba si evolueaza extrem de repede. Cei care doresc sa faca web design trebuie sa cunoasca aceste lucruri si sa se pregateasca ca atare.

Cu toate acestea, design-ul de site-uri web nu reprezinta un produs final, ci mai degraba o forta activa in prezentarea unui produs, conectand oamenii intre ei, oferind un instrument sau serviciu.

In acest articol vom incerca sa vedem care este statutul actual al web design-ului si sa anticipam cateva dintre tendintele anului 2015. Iata cateva dintre acestea:

Cantitatea de fotografii naturale

Cantitatea de fotografii naturale a fost imensa in 2014 si va mai creste, atata vreme cat continuam sa vedem fotografii incredibile realizate de catre comunitate.

[adsenseyu1]

Dominanta unei singure culori

In acest an vom vedea mai multe site-uri folosind o singura culoare in mod constant. Fundaluri, tipuri, suprapuneri de imagini, butoane, toate cu aceeasi culoare dominanta. Accentul puternic pus pe o singura culoare adauga emfaza si poate face un site de-a dreptul memorabil, deoarece utilizatorii vor asocia cu usurinta culoarea cu brandul.

Fundaluri video

Fundalurile video reprezinta ultima experienta in materie de portretizare a emotiilor, intentiilor si pot spune mult mai multe decat o simpla imagine. Am vazut acest trend crescand destul de rapid in 2014, insa adevaratul varf se va arata in 2015.

Meniuri de navigare unice

Incepand cu meniurile “plutitoare”, vom vedea din ce in ce mai multe solutii creative pentru navigarea site-urilor web. Glisarea in jos, glisarea in sus, pop-up-ul, “condimentarea” cu imagini, informatii secundare si animatii dinamice vor contribui la crearea unor experiente de navigare memorabile.

Carduri si placi

Design-ul cu carduri si placi va continua sa creasca in popularitate si in 2015. Cum Pinterest reprezinta liderul in aceasta tendinta de design, vom vedea din ce in ce mai multe bloguri si magazine online care vor folosi aceasta tehnica in materie de proiectare.

[adsenseyu1]

Blocuri fixe

Suntem deja obisnuiti cu barele de navigare si meniurile obisnuite. In 2014, designerii ne-au aratat ca unele parti precum barele laterale sau alte elemente de design pot fi reparate si pot face o treaba foarte buna. Vom vedea mai multe site-uri cu blocuri fixe in 2015.

Paralaxa subtila

Aceasta reprezinta una dintre tendintele pe care oamenii o iubesc si o urasc in acelasi timp. Am vazut o multime de site-uri web care au adoptat acest trend in ultima vreme. Din pacate, prea mult efect de paralaxa poate strica un design, intreaga experienta putand deveni un dezastru. In 2015, vom vedea un efect de paralaxa mult mai subtil, care va adauga un plus de calitate site-urilor web.

Mai multa derulare

In 2015 vom derula mult mai mult decat in 2014. Unele dintre cele mai recente cercetari arata ca oamenilor le place sa deruleze. Pagerele cu diferite interactiuni si tranzitii vor fi la moda in 2015, deoarece storytelling-ul digital este in continua crestere din punctul de vedere al popularitatii, astfel incat acesta are nevoie de un flux usor si derulare.

Pentru mai multe detalii cu privire la diferitele servicii de web design accesati www.itexclusiv.ro.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…