Atractii turistice care te asteapta la Mamaia si pe litoralul romanesc

0 Shares
0
0
0

Atractii turistice care te asteapta la Mamaia si pe litoralul romanescIn statiunea Mamaia si pe litoralul romanesc poti vedea numeroase atractii turistice deosebite.

Printre numeroasele hoteluri Mamaia la care te poti caza in timpul verii, aici poti vedea locuri unice in tara noastra. Astfel, atat turistii romani, cat si cei straini vin cu drag in fiecare vara aici si revin de fiecare data cand au ocazia pentru ca stiu ce inseamna cu adevarat litoralul romanesc pentru ei.

Farul Genovez, situat chiar pe faleza din Constanta, este foarte vechi, datand din anul 1300. Numele lui vine chiar de la genovezii care aveau activitate comerciala in acest port renumit in intreaga lume, in trecut. Ulterior, el a fost renovat si s-a pastrat in stare buna de-a lungul timpului. Cu o inaltime de 8 metri, el oferea un punct de reper pentru cei care navigau pe mare, iar acum a devenit o atractie turistica deosebita a orasului de la malul marii.[adsenseyu1]

Tot din orasul Constanta, in apropierea statiunii Mamaia, face parte si portul turistic Tomis. Acesta asigura legatura cu plaja Modern si permite accesul atat cu automobile, cat si pe jos. In fiecare vara aici au loc competiti sportive pentru ambarcatiuni, ele fiind foarte apreciate de toti turistii care iubesc marea si sporturile nautice. In portul Turistic Tomis pot fi vazute multe ambarcatiuni sportive si de agrement, locul fiind foarte cautat de iubitorii acestui mijloc de relaxare.

Daca ajungi la Mamaia, vei putea vedea aici si in imprejurimi numeroase obiective turistice culturale. Printre ele se numara si doua biserici deosebite prin arhitectura lor. Acestea sunt biserica greceasca Metamorphosis si biserica armeneasca Sfanta Maria. Biserica Metamorphosis a fost construita intre anii 1863 si 1865, la ridicarea ei contribuind comunitatea greceasca din oras. Edificiul difera de cele orotodoxe romanesti prin arhitectura deosebita, specific greceasca.

Biserica armeneasca Sfanta Maria a fost construita in anul 1880 si se afla langa Biserica Greceasca, pe strada Callatis. Motivele arhitecturale armenesti va vor impresiona cu siguranta atunci cand veti poposi intr-o vizita aici sau pentru reculegere si rugaciune.

[adsenseyu1]

Dar cei care vin la Mamaia ar putea prefera alte modalitati de relaxare si distractie. Ei au aici multe optiuni din care pot alege ceea ce isi doresc in vacanta sau concediu. La lasarea noptii, Mamaia se transforma in centrul de distractie al litoralului, atragand mii de turisti inclusiv din celelalte statiuni.

Ritmul muzicii celor mai cunoscuti DJ si artisti romani, fetele frumoase care ajung la Mamaia, precum si piscinele si cluburile deosebite de aici sunt tot atatea motive pentru cei care se gandesc sa aleaga Mamaia in aceasta vara.

Nu numai tinerii in cautarea aventurii poposesc vara la Mamaia, ci si familiile cu copii, in cautarea linistii. Ei pot trai aici o experienta completa si relaxanta in hotelurile amenajate modern  sau la cafenelele si restaurantele care ii vor incanta cu meniurile lor alese pe gustul tuturor. Iubitorii sporturilor nautice gasesc la Mamaia un loc potrivit pentru aceste activitati. Totul vine la un pret avantajos pentru toti, calitatea serviciilor oferite fiind la cel mai inalt nivel.

0 Shares
You May Also Like