Terapia cu ventuze- De la inceputuri pana in prezent

0 Shares
0
0
0

Inca din cele mai vechi timpuri, ventuzele pentru masaj au facut parte din medicina traditionala a Chinei. Acestea au fost folosite de- a lungul timpului, de catre medici celebri din China si nu numai, pentru tratarea unor afectiuni destul de serioase.

Vazand ca tratarea afectiunilor cu ventuze pentru masaj da roade, chiar si medici celebri din Antichitate au recurs la folosirea acestora. De exemplu, printre acestia se numara chiar Gallen si Hypocrate, medici despre care stim ca au pus bazele medicinii si care nu in ultimul rand, ii indemnau pe toti medicii de la acea vreme din lume sa foloseasca cu incredere metoda de tratare cu ventuze pentru masaj.

Ventuzele la noi in tara

In Romania, ventuzele pentru masaj au inceput sa fie folosite de batranii nostri din cauza lipsei medicamentelor, caci stim cu totii ca in urma cu cateva decenii, lipsa medicamentelor insemna ceva normal pentru tara noastra.

Astfel ca, batranii nostri foloseau acele ventuze pentru masaj realizate din sticla si care erau indeosebi folosite pentru tratarea racelilor puternice.

Fiecare dintre noi probabil ca ne aducem aminte de acele ventuze pentru masaj realizate din sticla sau mai mult decat atat, ele au insemnat macar o data pentru unii dintre noi sursa vindecarii unei pneumonii sau a unei raceli.

Aplicarea lor era una destul de simpla si se facea in general pe suprafata spatelui, bineinteles dupa ce acestea erau incalzite bine. Ventuzele pentru masaj realizate din sticla se incalzeau inainte sa se aplice pe suprafata pielii spatelui pentru ca era nevoie ca aerul din interiorul lor sa dispara.

In Romania de azi insa, exista ventuze pentru masaj realizate din fel si fel de materiale, care de care mai performante. Unele dintre acestea sunt ventuzele pentru masaj realizate din silicon, care se folosesc in special pentru tratarea celulitei.

Celulita reprezinta in ziua de astazi o mare problema pentru destul de multe femei, astfel ca acestea apeleaza din ce in ce mai des la terapia cu ventuze pentru masaj.

Ventuzele pentru masaj din silicon sunt special create pentru a inlatura celulita existenta pe absolut orice parte a corpului. Stim destul de bine ca siliconul este un material destul de flexibil, astfel ca datorita flexibilitatii lui acesta se poate mula chiar si pe partile cele mai greu accesibile ale corpului.

Mai mult decat atat, ventuzele pentru masaj realizate din silicon se pot gasi in comert in diferite marimi. De exemplu, se pot gasi in comert ventuze pentru masaj din silicon de marimi mari, care se folosesc in special pentru suprafetele mari ale corpului, cum este pielea spatelui; ventuze din silicon de marimi medii, care se folosesc pentru abdomen, maini sau picioare si ventuze pentru masaj din silicon de marimi mici, care se folosesc pentru masarea pielii fetei.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…