Telefoanele mobile ne afecteaza sanatatea?

0 Shares
0
0
0

Cum avem o problema cu telefonul, apelam la ajutorul de specialitate oferit de service-urile GSM pentru a o rezolva.

La service-uri nu apelam doar atunci cand am scapat telefonul in apa, cand acesta nu se mai deschide sau cand nu se mai aude ce vorbim la telefon, ci si pentru probleme aparent simple, cum ar fi o inlocuire acumulator iPhone.

De ce ai avea nevoie de un service pentru astfel de problema? Pentru ca iPhone-urile au bateriile incorporate, fapt pentru care ai nevoie de instrumente speciale pentru inlocuire acumulator iPhone. Intra pe www.servicegsm.ro si vezi service-ul GSM care iti ofera cele mai calitative astfel de servicii.

Revenim acum la intrebarea din titlu. Ne afecteaza telefoanele mobile sanatatea? DA! De cele mai multe ori, specialistii confirma acest lucru. Nu trebuie sa trecem cu vederea efectele negative pe care le au telefoanele mobile asupra sanatatii. Vorbim in cele ce urmeaza de principalele arii in care apar problemele, despre aspectele legate de sanatate care sunt afectate de folosirea excesiva a telefoanelor mobile.

•    Dependenta
La urma urmei, totul porneste de la dependenta de telefoanele mobile. Nu ne punem atat de mult sanatatea in pericol daca vorbim la telefon putin. Nu ne punem in pericol atat de mult sanatatea daca intram destul de rar pe retelele de socializare sau daca ascultam din cand in cand cate o melodie. Problemele apar insa atunci cand devenim dependenti de telefoanele mobile. Ajungem astfel sa stam toata ziua cu ochii in telefon, cu castile in urechi si cu atentia concentrata pe ceea ce vedem sau auzim de la propriul gadget. Ei bine, astfel de practici sunt total neindicate.

•    Auzul
Multi tineri din zilele noastre asculta muzica la casti. Aceasta nu ar fi o problema, daca muzica ar fi ascultata la un volum rezonabil. Problema e cand muzica este ascultata foarte tare. Aceste practici pot afecta mult auzul in timp. Mai nou, telefoanele inteligente ofera avertismente si te atentioneaza atunci cand maresti prea mult volumul. E bine sa iei in calcul astfel de avertismente.

•    Radiatiile
Toata lumea a auzit discutii legate de radiatiile produse de telefoanele mobile. Ei bine, nu se stie cu exactitate cat de mult afecteaza acestea sanatatea, insa mereu sunt transmise avertismente legate de acestea. E bine de asemnea sa le luam in seama.

•    Tulburari ale somnului
Ai observat cumva ca in ultima vreme ai probleme cu somnul? Daca da, o posibila cauza ar putea fi folosirea telefonului mobil intr-un mod inadecvat, mai exact dormitul cu telefonul in pat. Evita cat de mult poti astfel de practici.

•    Sevraj
Sevrajul este o problema destul de grava, prezenta in special la persoanele care sufera de dependenta de alcool sau droguri. Ei bine, privarea de telefonul mobil poate duce la sevraj. Studiile au demonstrat faptul ca persoanele care sunt dependente de telefoanele  mobile si private de acestea timp de 24 de ore, manifesta stari de anxietate, dispozitie rea sau sentimente de izolare. Destul de grav am putea zice.

Oamenii inainte erau fericiti si fara telefoanele mobile la orice pas. Acum insa, timpurile s-au schimbat. E bine totusi sa punem mai mult accent pe alte aspecte mai importante, decat pe cele care au legatura cu telefoanele mobile. Nu te lasa prins in plasa si incearca sa nu devii o persoana dependenta de propriul telefon.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…