Spirulina: un real ajutor pentru organism

0 Shares
0
0
0

Spirulina este o alga de culoare verde albastruie care reprezinta una dintre putinele surse vegetale de vitamina B12. In mod normal aceasta vitamina se regaseste in podusele de origine animala, tocmai de aceea este recomandata persoanelor care opteaza pentru meniuri vegetariene.

Tocmai din acest motiv, spirulina este recomandata persoanelor vegetariene, pentru ca astfel isi pot lua vitamina B12 dintr-un produs vegetal. Desigur ca un consum regulat de spirulina este recomandat oricarei persoane care isi doreste sa isi mentina organismul sanatos.

Atat pentru persoanele vegetariene cat si pentru toti ceilalti, spirulina mai are o serie de beneficii pe care le aduce sanatatii organismului. Ajuta la asimilarea fierului, contine de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovii, ceea ce din nou este un plus.

Deoarece contine clorofila ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ceea ce poate ajuta atat in procesul de slabire, cat si in mod normal, curatand organismul de substantele daunatoare.

Prin componenta sa, spirulina intareste sistemul imunitar si ajuta in tratarea unor afectiuni. Dintre acestea, se poate reaminti faptul ca protejeaza ficatul deoarece ajuta la regenerarea celulelor hepatice. Datorita vitaminei A pe care o contine, ajuta la prevenirea bolilor care pot aparea la ochi.

Spirulina este recomandata si persoanelor care au probleme cu tensiunea, mai ales hipertensivilor. Acest fapt se datoreaza faptului ca stabilizeaza circulatia sanguina, reduce tensiunea arteriala, are efecte benefice asupra inimii si reduce colesterolul din sange.

Persoanele care sufera de probleme la stomac, pot folosi cu incredere spirulina pe un termen mai lung si cu siguranta vor observa imbunatatiri datorita faptului ca spirulina regleaza nivelul aciditatii stomacului si regleaza digestia.

Oricine doreste sa includa spirulina in alimentatie nu trebuie decat sa o achizitioneze din magazine fizice sau de la magazine online care asigura transportul pana la domiciliu. Aceasta se gaseste atat sub forma de pulbere cat si sub forma de comprimate. Ca si pulbere poate fi consumata in diferite modalitati: in sucuri naturale, shakeuri  sau alte bauturi care nu depasesc temperatura de 40 de grade pentru ca aceasta sa nu isi piarda din proprietati.

 

0 Shares
You May Also Like