De ce avem nevoie de izolatii?

0 Shares
0
0
0

De ce avem nevoie de izolatii?
Atunci cand detii o locuinta faci tot ceea ce tine de tine pentru a o proteja, astfel incat si tu la randul tau sa poti fi protejat. Izolarea fonica, termica si hidroizolarea sunt trei caracteristici esentiale in ceea ce priveste casele noastre, iar acest lucru este sustinut de orice firma de constructii care se respecta.

Cerintele de confort trebuie indeplinite fara tagada deoarece ele sunt cele cre fac diferenta dintre o locuinta obisnuita si una realizata in mod corect. De aceea este necesar ca o firma de constructii sa fie cea care supravegheaza lucrarile, pentru ca acestea sa poata fi realizate in mod corect si in avantajul beneficiarilor.

Fiecare tip de izolatie in parte isi are rolul ei foarte bine stabilit. Luate separat, fiecare dintre ele are o anumita functiune si raspunde unor anumite exigente. Vorbim despre izolare fonica si, desi multe persoane ar putea spune ca acest lucru nu este imperios necesar a fi realizat, de fapt el are o importanta cu adevarat strategica. Locuim cu totii in case din care se aude totul.

[adsenseyu1]

Auzim ceea ce se intampla la vechini, uneori chiar auzim si ceea ce se intampla in camera vecina a casei noastre sau a apartamentului nostru. Din exigente de confort si intimitate a luat nastere si conceptul de izolare fonica.

Linistea casei noastre este foarte importanta si trebuie conservata in consecinta. De aceea, din ce in ce mai multe firme de profil marseaza pe ideea folosirii unor produse de calitate in scopul izolarii fonice, astfel incat acestea sa ne poata proteja cat mai bine impotriva zgomotelor venite din exterior.

Pe de alta parte izolatia termica are menirea de a asigura o temperatura propice in interiorul caselor noastre, permitandu-ne astfel sa ne putem desfasura in liniste procesele casnice, fara grij intemperiilor.

Astfel, polistirenul estrudat sau expandat sau vata minerala sunt doar cateva exemple de materiale ce pot fi utilizate in acest scop, rezultatul final constituind de fapt un plus de cateva grade in termometre, ceea ce inseamna economii destul de mari in ceea ce priveste incalzirea caselor noastre.

[adsenseyu1]

Hidroizolatiile sunt acele tipuri de izolatii care nu permit infiltrarea apei in interiorul caselor noastre. Fie ca vorbim despre apa din sens pozitiv, fie ca vorbim despre apa pe partea negativa, hidroizolatiile isi fac foarte bine treaba, iar utilitatea lor este recunoscuta de catre toata lumea.

Daca pana nu demult doar cartonul, smoala si pietrisul erau considerate a fi materiale potrivite pentru hidroizolare, iata ca astazi avem de-a face cu hidroizolatii sub forma de membrane, vopsele, sau paste care reusesc sa deserveasca scopului pentru care acestea au fost create.

Hidroizolatiile pot fi efetuate la orice element de constructie, incepand de la fundatii si radier si terminand cu pereti, pardoseli sau tavane si acoperisuri.

Partea frumoasa a acestor produse este ca pot fi puse cu lejeritate in opera, si ca preturile aferente acestor lucrari nu sunt exagerat de mari. O firma de constructii care realizeaza aceste tipuri de izolatii este Avangart.org, o firma care foloseste pretul corect astfel incat fiecare client sa se declare la final ca fiind multumit.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…