Cum se face corect curatarea touchscreen-ului ?

0 Shares
0
0
0

Cum se face corect curatarea touchscreen-ului ?Aveti prea multe urme pe ecranul tactil al smartphone-ului sau al tabletei? Petele, urmele de la cum a fost pozitionat telefonul la ureche, amprentele, urmele de fard si de machiaj sunt inevitabile.

Daca telefonul este curatat in mod regulat acesta va avea o viata mai lunga. Aflati cum se curata corect un touchscreen Samsung de exemplu, daca doriti sa particularizam, desi acesti pasi se aplica pentru majoritatea dispozitivelor cu ecran tactil.

Utilizati la curatare carpe din piele de caprioara sau microfibra. Cum probabil ati inteles deja, este vorba de celebra laveta utilizata si la stersul ochelarilor. Carpa cu microfibra nu zgarie si de aceea ecranul tactil va fi protejat.

Aceste materiale sunt usor de gasit in orice hypermarket si este posibil chiar sa primiti cadou una odata cu telefonul, din partea firmei producatoare, caz in care este indicat sa o utilizati pe aceea. Daca aveti deja una de la ochelari o puteti utiliza si la curatarea ecranului telefonului si nu este absolut nicio problema daca curatati atat ochelarii cat si telefonul cu aceeasi carpa.

[adsenseyu1]

Inainte de a incepe curatarea propriu-zisa este bine sa inchideti telefonul. Daca aparatul este aprins, ecranul va da singur comenzi sa va puteti trezi ca activati diverse functii sau apelati diverse persoane. De aceea cel mai bine este ca dispozitivul sa ramana inchis pe tot parcursul curatarii.

Pentru a ingriji corect ecranul dupa ce ati trecut dispozitivul prin prima mana de curatare, ar trebui sa il stergeti cu miscari criculare.

Uneori nu este necesar sa utilizati carpa umeda ci doar sa aburiti putin ecranul sufland peste el si sa il stergeti ulterior cu o carpa uscata. Este bine sa cititi instructiunile de pe materialul din microfibra pe care il utilizati. Unele dintre ele trebuie sa fie putin umede inainte de utilizare. Daca sunteti in aceasta situatie urmati instructiunile exacte.

In cazul in care materialul necesita o umezire usoara atunci ar trebui sa folositi apa distilata sau un lichid special de curatare produs pentru ecranele telefoanelor si tabletelor.

Nu este indicat si nici necesar sa frecati ecranul tactil incontinuu. Procesul nu trebuie sa dureze mai mult de jumatate de minut iar daca sunt zone umede pe ecran ar trebui sa le lasati sa se usuce prin expunerea la aer.

[adsenseyu1]

Carpa din microfibra trebuie spalata dupa ce ati curatat ecranul telefonului. Utilizati apa calda si putin sapun. Apa ajuta fibrele sa se deshidrateze si permite eliminarea murdariei adunate pe carpa. Carpa ar trebui frecata usor in timp ce se inmoaie in apa cala cu sapun, dar este bine sa nu o tineti foarte mult sub apa pentru ca exista posibilitatea de a o deteriora.

Touchscreen-ul poate fi curatat si cu ajutorul unui gel dezinfectant care contine alcool.

Cumparati de la farmacie gel dezinfectant pentru curatarea mainilor, acesta contine si alcool.

Utilizati un servetel sau un prosop de hartie foarte moale si turnati gel dezinfectant peste el. Ulterior frecati ecranul dispozitivului usor si cu miscari circualre pana cand petele dispar.Daca este necesar utilizati si carpa cu microfibra si indepartati si petele care raman, dar nu ar trebui sa ramana nicio pata in urma curatarii cu gel.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…