Cum curatam bijuteriile din aur?

0 Shares
0
0
0

Cum curatam bijuteriile din aur?
Indiferent ca sunteti interesati de anunturi cumpar aur pentru a vinde sau pentru a cumpara trebuie sa stiti cum pot fi curatate bijuteriile din aur pentru ca acestea sa fie pastrate in stare buna.

De asemenea va prezentam mai jos metode de intretinere pentru metale pretioase in general.

Bijuteriile de aur, in cazul in care se pastreaza in conditii bune pot sa isi pastreze forma si stralucirea pe care o aveau in momentul in care au fost create pentru o perioada indelungata. Daca stim si cum sa curatam bijuteriile acestea vor arata tot timpul ca si cand ar fi noi.

Daca purtam zilnic bijuteriile in special pe cele cu pietre acestea pot sa isi estompeze stralucirea foarte usor din cauza impuritatilor sau a prafului. Daca le curatam singuri acasa nu e greu mai ales daca stim cum sa facem asta.

Bijuteriile de aur se pot curata astfel: se amesteca intr-un vas sapun, bicarbonat sau detergent de vase cu apa cat mai fierbinte, apoi se vor introduce bijuteriile de aur acolo si le vom lasa pentru 15-20 de minute.

[adsenseyu1]

Se scot bijuteriile se clatesc cu apa curata si poi se sterg utilizand o carpa moale sau piele de caprioara. Daca alegem sa facem solutii cu bicarbonat se va pune o lingurita de bicarbonat la o jumatate de litru de apa. Bijuteriile se pot curatat si prin simpla stergere cu carpa moale imbibata in alcool medicinal sau spirt.

Bijuteriile de argint, comparativ cu bijuteriile de aur nu isi mentin culoarea si stralucirea si se inegresc in timp pentru ca oxideaza.

Pentru a putea preveni oxidarea argintului, aceste bijuterii trebuie sa fie tinuta in cutii bine incise si trebuie sa se evite umiditatea. E imposibil ca bijuteriile de argint sa nu se innegreasca in timp.

Pentru a preveni oxidarea bijuteriilor din argint acestea se tin in cutii inchise bine si se evita umiditatea dar este imposibil ca bijuteriile de argint sa nu se oxideze in timp. Cu toate acesta pot sa fie luate unele masuri pentru a amana cat mai mult oxidarea.

[adsenseyu1]

Uneori trebuie sa se curete cu o carpa moale si cand punem bijuteriile in cutia de bijuterii este indicat sa le infasuram cu ajutorul unei bucati de material moale. Putem folosi o periuta si o pasta de dinti si sa periem fiecare segment apoi se va clati bijuteria cu apa curata si se va usca bine.

O alta metoda este sa facem o solutie din jumatate de litru de apa, detergent de vase si bicarbonat si sa introducem aceste bijutrii in solutie si dupa aceea sa le stergem cu o carpa curata si moale

Si cartoful extarge oxizii de argint si putem sa curatam bijuteriile de argint lasandu-le in case in care am taiat un cartof si am pus apa.

De asemenea lemnul este acid si face ca argintul sa se oxideze mai rapid. De aceea va trebui sa evitati cutiile din lemn pentru depozitarea bijuteriilor de argint.

Pentru pietrele pretioase si semipretioase este mult mai simpla. Pietrele pretioase transparente se vor curata prin introducerea in apa si sapun sau in detergent de vase.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…