Constructii metalice versus constructii din beton

0 Shares
0
0
0

Constructii metalice versus constructii din beton
Trecerea anilor aduce cu sine o multitudine de schimbari in aproape orice domeniu al vietii noastre. Fireste ca nici domeniul constructiilor nu este evitat in aceasta situatie, ba din contra, am putea spune ca aici s-au produs unele dintre cele mai mari schimbari din istorie.

La granita dintre constructiile din beton si cele din zidarie, binecunoscute deja, a aparut mai intai timid, apoi din ce in ce mai aprig capitolul ce tine de constructii metalice.

De constructii metalice am auzit in mod clar cu totii. Sau, mai bine zis, am inceput sa le vedem din ce in ce mai mult peste tot, si mai precis in majoritatea santierelor, fie ele de mare sau de mica anvergura. Daca pana nu demult se construia pe baza de beton cu nemiluita, astazi se pare ca otelul reuseste sa suplineasca cerintele utilizatorilor, ale constructorilor, dar si pe cele ale arhitectilor.

[adsenseyu1]

Din acest punct de vedere poate ca este cel mai bine ca exista asa un avant in acesta privinta, mai ales daca judecam logic si facem o raportare matematica a tuturor datelor. Din nefericire pentru constructiile din beton aceste date inseamna metri cubi de beton folositi si o mare cantitate de armatura, lucru care conduce catre doua lucruri esentiale si logice pentru fiecare dintre noi.

Pe de o parte acest lucru se traduce ca fiind o greutate enorma pentru terenul de fundare si pentru constructie in sine din punct de vedere al greutatii proprii. Pe de alta parte, si aici este posibil ca foarte multe persoane sa ne dea dreptate, costurile pentru surplusul de materiale din beton este mult mai mare decat cel in cazul constructiilor metalice.

Din acest punct de vedere constructiile pe baza de beton prezinta un deficit major, care propulseaza practic constructiile metalice in varful preferintelor tuturor constructorilor care doresc sa finalizeze relativ repede o constructie, iar acest lucru sa se intample conform unui grafic bugetar foarte bine stabilit si alocat.

Daca facem o diferentiere clara intre cele doua tipuri de structuri, vom constata faptul ca pana si termenul de executie este mult mai mic pentru structurile metalice, decat pentru constructiile din beton. Acets lucru se intampla deseori din cauza timpului foarte mare de uscare si intarire a betonului (circa 28 de zile pana la ajungerea la maturitate), iar acest fapt conduce catre timpi morti de asteptare, in care niciun fel de lucrare nu mai poate fi executata.

[adsenseyu1]

In cazul constructiilor metalice acest lucru nu isi are rostul, asamblarea profilelor metalice facandu-se intr-un mod curat, ecologic si mai ales eficient, astfel incat termenul de executie al lucrarilor sa nu fie depasit.

Constructiile metalice permit realizarea unor detalii arhitecturale de foarte mare amploare. Betonul este un material relativ usor de pus in opera, datorita fluiditatii sale ridicate, insa deasemenea este si un material care nu se preteaza la punerea in opera in forme arhitecturale complicate. Din acest punct de vedere otelul este un material mai mult decat potrivit, el putand fi prelucrat si utilizat dupa bunul plac.

Constructiile metalice au devenit rapid o tinta a oricarui constructor, insa doar firmele specializate se pot lauda cu un portofoliu stabil cu astfel de lucrari. O astfel de firma este DKRconstruct.ro , un adevarat model de seriozitate si profesionalism pentru lucrarile ce tin de constructii.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…