Ce trebuie sa stim despre procesorul unui laptop refurbished ?

0 Shares
0
0
0

Laptopurile refurbished sunt produse ale unor marci de renume si se bazeaza pe procesoare puternice i5 sau i7. Cele mai multe laptopuri aflate acum pe piata au performante mai mult decat decente.

In cazul in care faceti upgrade sau vreti sa realizati mai multe pe un laptop i7, problema alegerii procesorului este decisiva. Un utilizator de laptop trebuie sa stie ca o placa video decenta si un procesor foarte puternic sunt obligatorii. Decizia cea mai importanta pe care trebuie sa o luati cand va ganditi la procesor este cea legata de producator.

Intrebarea de baza este AMD sau Intel? Procesorul AMD ofera un raport performanta mai bun, dar Intel ofera o flexibilitate sporita si rezultate mult mai bune la majoritatea testelor. Puteti investi fara emotie intr-o placa video NVIDIA sau Radeon, fara nicio emotie.

Exista o singura conditie: trebuie sa aveti o sursa de putere foarte mare. Importanta este si performanta bruta. Intotdeauna un procesor Intel va fi mai rapid decat un AMD cu aceeasi putere. In cazul nivelului de zgomot, procesoarele AMD se incalzesc putin mai mult.

Astazi este imposibil sa mai gasiti in comert un procesor single core. Procesoarele in prezent sunt cel putin dual core, dar este necesar sa folositi un procesor quad core sau si mai mare octa core. Daca folositi laptopul pentru a naviga pe Internet, iar din cand in cand vizionati un film HD, este suficient procesorul dual core. In schimb, daca realizati o munca de proiectare sau editare foto-video este necesar macar un procesor quad core. Sistemul de operare in aceste conditii nu este foarte important.

Decizia finala in privinta unui laptop refurbished i7 trebuie luata dupa ce ati studiat cerintele minime recomandate pentru anumite programe mai complexe. In alta ordine de idei, un quad core sau un octa core aduc un consum mai mare de energie. Recomandarea este sa optati pentru un procesor Intel, care sa aiba macar 2 GHz viteza standard.

Consideram ca un asemenea procesor e mai mult decat suficient. Pentru laptopuri se produc in continuare procesoare foarte puternice. Realizati un exercitiu de imaginatie: cel mai recent MacBook Air cu autonomie de 12 ore, este fabricat in jurul unui procesor dual Core i5.

Upgrade-ul maxim care poate fi adus unui astfel de laptop consta intr-un dual Intel Core i7. Pentru cele mai multe activitati care se intreprind in deplasare, este suficient un astfel de ultraportabil. Nu veti simti in niciun caz ca aveti un procesor mai lent datorita vitezei de Turbo Boost care ajunge pana la 2,7 GHz.

Daca vorbim insa de gaming si de performanta bruta, aceste aspecte sunt oferite chiar si de un notebook, dar la un pret mult mai mare. Pe de alta parte, exista un avans semnificativ de performanta si poate fi folosit pentru o perioada mult mai lunga de timp.

In orice caz, se observa ca utilizatorii de laptopuri sunt impartiti in lupta dintre procesoarele AMD si cele Intel. Optiunea cea mai buna ar fi un laptop refurbished i7 cu un procesor Intel.

0 Shares
You May Also Like