Apple dezvolta tehnologii de incarcare la distanta

0 Shares
0
0
0

Apple dezvolta tehnologii de incarcare la distanta
Compania Apple doreste ca in viitorul apropiat sa fii capabil sa-ti incarci smartphone-ul sau iPad-ul de la distanta si pentru asta a inceput sa dezvolte anumite tehnologii wireless, tehnologii pe care in momentul de fata le-am putea considera futuristice. Vrei piese iPhone originale Apple? Numai pe Magaziniphone.ro!

Potrivit Bloomberg, Apple a inceput deja sa lucreze cu anumiti parteneri, atat din Statele Unite cat si din Asia, pentru a gasi o metoda de a transmite putere (electrica) pe calea undelor, catre device-urile sale.

De exemplu, device-ul Apple charging dock, poate incarca smartwatch-ul Apple, chiar si daca se afla la cativa milimetri distanta, dar asta este putin pentru ambitiile companiei. Apple doreste sa extinda cu mult aceste capacitati, la cativa metri, zeci de metri sau posibil si mai mult.

In timp ce sursa mentionata mai sus nu a numit nici un partener cu exactitate, cei de la Energous au anuntat anul acesta la CES 2016, ca sunt implicati intr-un anume contract cu “una dintre companiile de top din tehnologia consumer & smartphone”. Putem asadar ghici, ca este mai mult decat posibil sa fie vorba chiar de Apple.

[adsenseyu1]

In acelasi timp, Energous declara ca tehnologia wireless proprietara cu numele de WattUp poate livra putere electrica la o distanta mai mare de 4m (aproximativ 4.57m). Apple se potriveste cu siguranta la descrierea partenerului, dar poate fi la fel de bine si Samsung, Google sau Microsoft, companii care sunt de asemenea implicate sau interesate in astfel de tehnologii.

Problema cu acest tip de tehnologie ar fi urmatoarea: cu cat esti situat mai departe de sursa de incarcare, charger-ul va deveni ineficient iar timpii de incarcare vor fi exponential mai mari. Bloomberg declara ca producatorul de iPhone si anume Apple, cerceteaza in momentul de fata solutii viabile pentru a preveni pierderile si/sau scurgerile de putere (electricitate) daca se mareste distanta dintre incarcator (charger) si dispozitivul care este incarcat (smartphone sau tableta).

Asa cum mentionam si mai sus in articol, Apple nu este singura companie care incearca sa dezvolte astfel de tehnologii. WPC de exemplu, isi imbunatateste continuu standardul wireless Qi, pentru a fi capabil de incarcarea anumitor dispozitive pe distanta scurta.

[adsenseyu1]

Considerand ca Apple va avea succes in rezolvarea problemeor cu pierderea de putere livrata din cauza distantei (si raportul mentionat mai sus este intr-adevar real si nu doar un zvon), noile tehnologii de incarcare vor putea sa apara pe piata mai curand de ne-am putea astepta.

Ganditi-va: Cum ar fi sa aveti incarcatorul intr-o priza undeva intr-o camera a casei, iar voi sa stati in salon si sa butonati smartphone-ul care se si incarca (wireless) in acelasi timp? Implicatiile pot fi si mai mari: pot fi concepute incarcatoare de putere mai mare, eventual stradale, care va pot incarca device-urile din mers (atunci cand conduceti masina) sau cand stationati pe trotuare, etc.

Tehnologia este cu siguranta una de viitor iar un lucru foarte bun pe care il va aduce, va fi debarasarea totala de cablurile de incarcare, uneori mai multe pentru un singur device, cu care ne-am obisnuit pana acum.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…