Cum functioneaza acupunctura?

0 Shares
0
0
0

Cum functioneaza acupunctura?Esenta practicii acupuncturii isi are radacinile in procesul de mentinere a sanatatii fizice si psihice prin crearea unei energii individuale (numita chi). Se presupune ca aceasta energie este prezenta in orice organism viu si circula prin anumite canale precise din corp.

Problemele de sanatate apar in momentul in care cursul normal al energiei este blocat, consecintele fiind durerea persistenta de cap, durere la nivelul muschilor, stare de slabiciune sau, in cazuri extreme, afecteaza mai serios starea de sanatate a individului.

O interpretare aprofundata a acupuncturii

Acupunctura isi are originile in filosofia si practica traditional chineza. In urma cu 10.000 de ani, in Paleolitic, pietrele erau slefuite astfel incat sa ia forma unor cutite si folosite in scop medical. Dupa o lunga perioada de timp, in Neolitic pietrele erau transformate in ace, pastrandu-si insa aceaasi menire terapeutica. Aceste relatari sunt sustinute de descoperirea acelor ace folosite inca din Neolitic.

Exista 14 canale in tot corpul prin care energia (chiu-ul) circula continuu. Aceastea au denumirea de puncte meridiene. Pentru ca chi-ul sa-si urmeze cursul fara a fi perturbat, trebuie sa existe un echilibru intre doua elemente esentiale, si anume: yin si yang. In filosofia chineza yin si yang reprezentau fortele universului: yin – partea feminina si yang – partea masculina. Se presupune ca toate lucrurile din univers contin aceste elemene: yin si yang, astfel creandu-se starea de armonie.

[adsenseyu1]

Cand echilibrul dintre yin si yang dispare, fluxul chi-ului este perturbat. Cand acest lucru se intampla, o atentie sporita trebuie acordata punctelor meridiene, prin stimularea lor. Aceasta se realizeaza prin inserarea unor ace de unica folosinta in anumite zone ale corpului, astfel inducand starea de armonie si bineinteles vindecarea.

Un practician foarte bine pregatit este capabil sa oferte o terapie excelenta. Cursurile specializate sunt menite sa ofere practicianului o licenta de practica. Un practician mai putin experimentat poate periclita rezultatele unei astfel de terapii. In zilele noastre este indicat sa verificam daca practicianul are aceasta calificare si daca detine o licenta valabila, tocmai pentru a ne asigura de eficienta tratamentului prin acupunctura.

Cum functioneaza aceasta metoda veche?

In primul rand, trebuie specificat ca tinta acupuncturii este relaxarea. Stresul este de obicei indicat ca fiind principalul factor al afectiunilor fizice. Exista puncte particulare in tot corpul care confera armonie si relaxare, iar daca aceastea sunt stimulate, starea pacientului se amelioreaza.

Un alt efect benefic al acestei terapii alternative este acela de a creste toleranta la durere. In timpul unei sedinte, un pacient simte durere minima in procesul de introducere a acelor subtiri. Totusi, acestea sunt plasate intentionat la diferite adancimi, in functie de nevoile medicale ale pacientului. Cand un ac ajunge la o adancime potrivita, pacientul poate simti o durere mai acuta insa intreaga procedura nu este neaparat dureroasa.

[adsenseyu1]

De asemenea, procedura este recomandata pentru ameliorarea starii de epuizare si a starii de voma, asociate cu chimioterapia.Are un rol benefic si in cazul durerilor de spate, migrenelor, crampelor menstruale, dar si pentru imbunatatirea starii de sanatate a pacientului dupa o interventie chirurgicala.

Variante ale acupuncturii conventionale

Terapia auriculara sau acupunctura care foloseste urechea ca reprezentare a intregului organism este considerate ca fiind una dintre ramificatiile acupuncturii conventionale. Aceasta practica considera ca urechea poate genera o harta a tuturor organelor din corp. O anumita zona sau punct al urechii corespunde unui anumit organ precum inima, rinichii sau ficatul. Asadar, acele sunt introduce in anumite puncte in jurul urechii sau in cartilajul urechii.

Tehnica care foloseste capse speciale in loc de ace este utilizata pentru stoparea unui fenomen care afecteaza o mare parte a populatiei, si anume fumatului. Astfel, pentru o perioada, pacientului ii sunt fixate capse in anumite zone ale urechii pentru a stimuli procesul mentionat.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…