Viitorul Apple – compania are nevoie de un nou succes rasunator

0 Shares
0
0
0

Viitorul Apple – compania are nevoie de un nou succes rasunator
“Rezerva noastra de produse, are inovatii uimitoare in depozit”, declara Timp Cook, ceo-ul Apple, pe 26 Aprilie. Acesta a sperat prin aceasta declaratie sa asigure piata ca Apple se afla intr-o revenire constanta pentru primul an, de la declinul din 2003. Daca vrei huse iPhone originale, intra pe AccesoriiGsm.ro!

Dar, nu a fost destul de convingator. Actiunile Apple au scazut cu aproape 8% in doar cateva ore, stergandu-se astfel un profit de peste 46 miliarde de dolari. Grija principala si imediata a investitorilor este de fapt popularitatea device-ului principal al Apple, care este acum smartphone-ul iPhone.

Acesta se afla la baza profitului companiei, iar vanzarile acestui produs au scazut cu 18% fata de anul precedent.

[adsenseyu1]

Piata de smartphone-uri la nivel global este intr-o continua schimbare, modificandu-si totodata si dimensiunea dar si compozitia. Intotdeauna apar producatori noi, dispar unii dintre cei mai vechi, tehnologii noi apar in fiecare an, iar tu ca firma producatoare de top, trebuie sa tii tot timpul pasul si din punct de vedere al inovatiilor tehnologice, dar si din punct de vedere al preturilor, al materialelor folosite, etc.

Apple spera ca o data cu lansarea si disponibilitatea pe scara larga a lui iPhone 7, sa-si convinga unii dintre clientii ce au renuntat intre timp la acest brand, sa revina si sa cumpere acest model, dar si pe cei ce detin inca modele mai vechi, sa faca trecerea la acest smartphone.

Pana atunci insa, daca vor reusi intr-adevar ceea ce si-au propus, cei de la Apple se afla inca in declin. Marea intrebare la care Tim Cook va trebui sa raspunda mai devreme sau mai tarziu este daca Apple va avea in viitorul apropiat un nou produs care sa rivalizeze in popularitate iPhone, asa cum era el la inceputurile sale.

Apple Watch, ar fi putut sa candideze cu succes la aceasta pozitie. Device-ul a implinit un an de cand se afla pe piata, pe 24 Aprilie. Dar, din anumite studii si rapoarte, consumatorii sunt mult mai pregatiti si mai tentati sa cumpere aceste gadget-uri acum, decat erau acum un an de zile.

[adsenseyu1]

Vanzarile acestor device-uri ar trebui sa fie mult mai mari, dar exista o problema ce nu a fost inca depasita: costul. Apple Watch are preturi ce pornesc de la 300 de dolari, este un pret destul de mare pentru cei care si-ar dori un astfel de device. Categoria consumatorilor pentru care pretul unui device nu conteaza, este una foarte mica, sub 5%.

Apple ar trebui sa ia in calcul marea masa a clientilor ce sunt dispusi sa plateasca sume ceva mai mici, dar care vor cumpara produsele cu siguranta daca acestea ar avea un pret mai scazut.

Strategia preturilor pe viitor, este piatra de temelie care ar putea revigora aceasta companie, ramane de vazut ce vor hotari managerii companiei.

Totusi, un punct luminos in raportul financiar Apple, ar fi bussines-ul lor de servicii, acolo unde compania inregistreaza cresteri constante, datorita celor peste 1 miliard de device-uri care se afla in uz, la nivel global.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…