Sfaturi pentru o asigurare cat mai eficienta

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru o asigurare cat mai eficienta1.    Considera o asigurare de tip “pay-as-you-drive”. Este un paradox, dar cu cat devii mai personal, cu atat mai bune iti vor fi ratele. Programele pay as you drive ofera rate mai bune decat celelalte tipuri de asigurari, deoarece sunt concepute pentru stilul tau propriu de condus – in opozitie cu persoanele asemanatoare cu tine din punct de vedere al varstei sau alti factori similari.

Asta inseamna ca un sofer tanar care conduce excelent – care nu depaseste viteza, nu conduce pe timp de noapte si nu conduce mult in general – poate beneficia de o rata mai buna decat unul mediu, al carui profil sugereaza un risc de accident ridicat, bazat pe un istoric al accidentelor in care persoanele implicate au varste similare.

Planurile pay as you drive au diferite configuratii, depinzand de compania de asigurari si de tara in care locuiesti. Unele presupun instalarea unui device telematic ce transmite informatii despre obiceiurile de conducere (viteza, numarul de kilometri si obiceiurile de franare) catre compania de asigurari.

[adsenseyu1]

Altele, sunt bazate numai pe numarul de kilometri parcurs si pe pe comportamentul de conducere. Daca esti in cautare de rca auto ieftin, viziteaza rcaautoieftin.ro.

2.    Fii un sofer calm, responsabil. Daca ai avut amenzi pentru depasirea vitezei in trecut, schimba-ti comportamentul la volan, iti sugeram sa conduci mai prudent.

Un beneficiu ar fi ca vei face economii destul de insemnate la combustibil. Unele teste din domeniu au aratat ca un stil de condus calm, poate reduce consumul de combustibil al masinii cu pana la 35 de procente.

3.    Alege o masina cu un cost mai mic. Unele companii de asigurari dispun de tool-uri ce te lasa sa compari masinile, atunci cand vrei sa cumperi. Se iau de obicei in considerare 8 componente – deprecierea, dobanda la finantare, taxele si impozitele, asigurarile premium, combustibilul, mentenanta, reparatiile.

Toate acestea simuleaza costul pe care il vei avea sa zicem, pe o perioada de 5 ani. Este un mod de a prevedea cum va arata asigurarea ta premium. De asemenea, vorbeste cu firma de asigurari, despre cum va afecta alegerea ta, asigurarea aferenta.

[adsenseyu1]

Daca astepti pana se incheie deal-ul, ai pierdut sansa de a-ti calcula costurile.

4.    Schimba-ti acoperirea. Nu te uita dupa toate reclamele la asigurarile auto. Daca vrei sa platesti ceva mai mult, poti salva mai mult la rate.

Trecerea de la o deductibilitate de 250 de dolari la una de 1000 de dolari, iti poate scadea asigurarea cu 25-40 %. Poti pune deoparte fondurile ramase pentru a fi acoperit in cazul unei plangeri.

Daca detii un autovehicul mai vechi, cu acoperire de coliziune, poate ca vei descoperi faptul ca platesti ceva mai mult decat valoarea masinii in sine.

5.    Exploreaza discount-urile pentru care ai putea fi calificat. Aceste optiuni valabile includ discount-uri pentru soferii ce conduc putin, pentru seniori si pentru masinile dotate cu sisteme anti-furt sau alte sisteme de siguranta.

Este o lista destul de lunga – iti sugeram sa iti intrebi de fiecare data asiguratorul despre orice tipuri de discount-uri disponibile.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…