Nu recomandam inlocuirea geamului Samsung acasa

0 Shares
0
0
0

In cazul in care incercati sa va schimbati geamul telefonului singuri, este o actiune foarte complexa si riscati sa stricati telefonul.

Chiar daca sunt zeci de tutoriale pe Internet despre cum sa iti schimbi singur geamul unui smartphone, nu va recomandam inlocuirea geamului Samsung. Tehnicienii care se ocupa de schimbat ecranul unui telefon au o experienta mult mai mare in reparatiile telefoanelor mobile.

Dupa ce se demonteaza telefonul piesa cu piesa se indeparteaza geamul spart al telefonului destul de greu. Acesta se incalzeste pe un dispozitiv special si cu un snur foarte subtire si veti incepe sa desprindeti bucatile de geam spart de pe display: trebuie incalzit geamul spart de pe telefon pentru dezlipire, veti lucra aproximativ 30 de minute la desprinderea geamului spart la telefonul Samsung, apoi va trebui sa curatati display-ul deoarece arata jalnic.

Dupa ce va asigurati de vreo 3-4 ori ca nu mai are nici un fir de praf pe display, veti folosi o alta solutie pe care o veti intinde-o in forma de X pe display, veti aseza apoi cu mare grija geamul peste display dupa care veti incepe sa dati bulele de aer afara, impingandu-le catre exteriorul geamului telefonului.

Dupa ce va asigurati ca ati scos toate bulele de aer veti prinde telefonul in clesti si il veti pune intr-o veioza speciala cu lumina UV aproximativ o ora, apoi veti asambla telefonul, veti pune o folie de protectie si este gata reparatia.

V-am descris intregul proces pe scurt pentru ca acum sa va dati seama ca nu este atat de simplu din urmatoarele motive:

Nu aveti nicio garantie ca veti demonta telefonul corect, ca il puteti incalzi fara a-l strica, ca operatiunea de indepartare a bucatilor de geam spart va reusi, fiind de maxima finete. Apoi, in mod sigur curatarea display-ului de impuritati pe care o faceti prima data nu va reusi asa ca unui profesionist.

Ce sa mai spunem in privinta bulelor de aer si cel mai important lipirea la lampa speciala pe care cu siguranta nu aveti cum sa o executati foarte bine.

Prin urmare, inlocuirea geamului Samsung nu este posibila cu rezultate de calitate acasa, pentru ca nu este doar un geam al unei ferestre pe care il puteti schimba usor, deoarece nu necesita actiuni complicate.

La un smartphone insa, nu este doar un geam, ci este un display foarte fin, care a fost fabricat pentru a avea multiple functionalitati, si spargerea lui deja il pune pe posesor in situatia de a gasi metoda cea mai buna, nu cea mai la indemana, adica reparatia facuta acasa, care nu garanteaza nici macar un minim de reusita, ci poate chiar deteriorarea intregului telefon.

Inca o data va recomandam servicii profesioniste de reparare a ecranului spart care la costuri convenabile va asigura un geam nou executat in cele mai bune conditii, intr-un timp minim, cu posibilitatea de a fi de fata la reparatii, cu post-garantie si cu un smartphone care va avea un display reparat functional si fara deteriorarea niciunei alte piese a telefonului dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…