Nokia Lumia 830 – software si performanta

0 Shares
0
0
0

Pentru a face un scurt rezumat in ceea ce priveste softul implementat pe Nokia Lumia 830, putem spune ca daca nu ai incercat pana acum un Windows Phone, o poti face incepand cu acest model, pentru ca merita sa incerci. Cauti huse Nokia originale, la preturi excelente? Intra pe MagazinGsm.ro si vei gasi acolo.

In timp ce sistemul de operare in sine mai are cateva lacune sau zone in care se afla in urma Android sau iOS, este totusi un sistem de operare modern si foarte rapid. Exista optiunea Live Folders, ce iti permite sa-ti grupezi aplicatii similare cu optiunea pentru tile-uri prezentate sub forma unor iconite mai mici, ce iti asigura o optimizare mai buna a spatiului disponibil pe ecran.

Majoritatea aplicatiilor de baza, sunt si ele destul de puternice. Cortana, asistentul digital al celor de la Microsoft, are inca nevoie de cateva imbunatatiri, dar functiile de baza functioneaza cum trebuie.

In ceea ce priveste suportul pentru aplicatii, sistemul de operare de pe acest telefon reprezinta clar un pas inainte, fata de implementarile de pe windows phone-urile mai vechi. Windows Phone app store, nu este atat de mare precum cele ale Android sau iOS, dar veti gasi acolo aplicatii si servicii de baza, foarte populare si care isi fac treaba excelent.

Performanta Nokia Lumia 830.
Pana acum, din primele teste, Nokia Lumia 830 a lasat o impresie destul de buna, dar performanta generala prezinta cateva probleme. Ca si Lumia 735, acest model foloseste un procesor Snapdragon 400 tactat la 1.2 ghz si are doar 1 gb de Ram, acelasi setup de baza ca si fratele sau mai mic, care este si mai ieftin (Lumia 735).

In acelasi timp, competitia are modele cu un hardware mai performant, la acelasi pret. Problema poate fi disecata in 3 parti principale: este mai scump ca majoritatea device-urilor ce folosesc acest procesor; telefoanele cu preturi similare sunt de obicei mai performante, avand chipset-uri moderne, tactate la viteze mai mari; Windows Phone, adica sistemul de operare nu ruleaza asa de fluent pe acest chipset, asa cum ruleaza Android de exemplu, pe unele din telefoanele produse de competitori.

Astea fiind spuse, puteti trage singuri concluziile, mai ales ca jocurile pe smartphone de exemplu nu ruleaza asa de bine pe Windows Phone, asa cum o fac pe telefoanele cu Android cu hardware asemanator.

Timpurile de incarcare sunt destul de mari, grafica este blurata (incetosata) iar numarul de cadre pe secunda este dezamagitor. Cu alte cuvinte, daca vreti jocuri pe smartphone, nu acesta este modelul pe care vi l-ati dori.

Daca insa nu va jucati, telefonul isi va face treaba in majoritatea task-urilor la care il veti testa, diferentele intre acesta si unul cu Android, fiind minime in acest sens.

Poate ca pentru acest model in special, Nokia ar trebui sa reduca putin pretul, pentru a ramane in competitie cu unele dintre modelele altor producatori, ca de exemplu Nexus 5 sau LG G3, 2 smartphone-uri similare ca pret, dar cu performante mult mai bune.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…