Cum se alege terenul pentru o casa?

0 Shares
0
0
0

Cum se alege terenul pentru o casa?Pentru constructia unei vile sau a unei case se recomanda sa tinem cont de unele aspecte foarte importante, care tin fie de aspectele financiare fie de durabilitatea cladirii.

Pentru a va ajuta cu informatii cat mai detaliate in ceea ce priveste modul in care se alege locatia pentru o viitoare constructie va prezentam cateva informatii primite de la o firma de constructii din Cluj.

Primul lucru de care este indicat sa tineti cont atunci cand alegeti un teren pentru o casa este pozitia terenului si linistea de care veti dispune locuind pe el. Daca in acea zona au loc activitati comerciale sau activitati de productie, dar in viitor se preconizeaza ca se vor dezvolta astfel de firme atunci este destul de greu sa locuiti intr-un mediul calm si nepoluat.

Ar trebui sa tineti cont si de distanta care se afla intre locuinta pe care o veti avea si punctele de interes. Daca distantele sunt mari in general implica si cheltuieli suplimentare dar si un consum de energie.

[adsenseyu1]

De obicei pentru ca terenul sa fie ideal in acest sens, ar trebui sa se afle la maxim 20 de km de oras. Este indicat sa luati in calcul si faptul ca in anii urmatori va puteti schimba locul de munca, iar copiii nu vor mai merge la gradinita ci la scoala.

Trebuie sa tineti cont si de suprafata terenului. O locuinta individuala ar trebui vazuta drept un ansamblu alcatuit din spatii verzi, cladiri, spatii pentru recreere, imprejurimi, circulatie auto si pietonala si vecinatati.

In functie de cum va fi structurata cladirea, terenul care va ramane neocupat ar trebui sa fie proportional deoarece zidurile vor determina ca noua constructie sa ocupe mai mult decat ocupa in planul arhitectural. Trebuie sa luati in calcul in acest sens si trotuarul care se afla in jurul cladirii si care va mari spatiul ocupat de ea.

Vecinatatile sunt si ele elemente foarte importante. Daca terenul vecin nu are nicio constructie veti avea o senzatie diferita cand veti fi in curte, fata de situatia in care pe terenul vecin ar fi fost ceva construit.

Este recomandat ca terenul sa fie de cel putin 4 ori mai mare comparativ cu suprafata construita.

Daca terenul este mare cladirea se poate construi atat in plan orizontal cat si pe plan vertical si veti beneficia de o constructie mai mare, sau puteti sa va dezvoltati doar pe verticala si sa va bucurati de avantajul unei gradini spatioase.

[adsenseyu1]

Forma terenului are o importanta majora in alegerea unui teren pentru casa. Un teren ideal nu este nici ingust si nici neregulat pentru ca astfel de forme vor crea probleme atunci cand va veti ocupa de proiectare sau de obtinerea autorizatiilor.

Inclinarea terenului poate sa afecteze de asemenea, in mod dramatic modul in care vor decurge etapele de constructie si faza de poriectare.

Chiar daca se poate construi si pe un teren inclinat, in viitor un astfel de teren poate sa genereze ceva probleme din cauza miscarii solului. Este ideal ca panta terenului atunci cand construiti pe un teren inclinat sa se orienteze spre sud sau sa aiba o deschidere spre puncte de interes vizual.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…