Cum alegem o gama de pompe apa?

0 Shares
0
0
0

Pompe apa

Atunci cand avem nevoie de o pompa de apa solutia cea mai la indemana este aceea de a ne orienta catre magazinele de profil sau catre specialistii in domeniu care ne pot ajuta in ceea ce priveste alegerea eficienta a acestora nu in baza deciziilor proprii, ci in baza unor calcule destul de riguroase.

Domeniul ce tine de pompe apa este foarte vast si uneori poate fi destul de inselator, mai ales daca cunostintele noastre in domeniu sunt limitate.Alegerea unei pompe ape este conditionata de conditiile de utilizare ale pompelor dar si cu conditiile din teren. Pentru acest lucru specialistii vin cu recomandari serioase in acest sens avand in vedere toate considerentele ce trebuie luate in calcul.

Pompele de apa sunt obiecte indispensabile pentru fiecare dintre noi deoarece ele pot asigura necesarul de apa pentru procesele casnice ale fiecaruia dintre noi. In functie de specificul utilizarii vom regasi pe piata de profil doua categorii de astfel de pompe si anume pompe apa de suprafata si pompe submersibile.

[adsenseyu1]

Acesta este practic si un prim criteriu de alegere a pompelor. Pompele de suprafata sunt cele destinate utilizarii la adancimi foarte mici, de pana in noua metri. Aceste pompe apa pot face alimentarea cu apa atat in cazul in care vorbim despre trasee stabilite in plan vertical, car si despre cele aflate in plan orizontal. De avut in vedere este si presiunea de care avem nevoie pentru ridicarea apei in oricare dintre cele doua ipoteze, presiune exprimata in bari.

Vom constata faptul ca presiunea pentru ridicarea apei la 100 metri in plan orizontal este de 1 bar, aceeasi valoare fiind necesara si pentru ridicarea apei la 10 metri in plan vertical. Desi proportia nu este una egala, aceste considerente trebuie respectate, mai ales atunci cand vorbim despre case etajate, a caror alimentare cu apa trebuie sa se faca pana la etajele superioare.

Cazul pompelor submersibile este unul mai special, deoarece aici va trebui sa avem in vedere inaltimea de pompare. Calculele si dimensionarile specifice sunt cele care ne pot oferi aceste informatii, urmand ca noi sa achizitionam acele pompe apa care ne sunt cu adevarat folositoare.

[adsenseyu1]

Magazinele de profil abunda in oferte care cuprind astfel de produse. In magazinul online pompe-apa.org.ro vom gasi cele mai bune oferte la aceste produse astfel incat apa, sau mai bine zis lipsa ei sa nu mai poata constitui nicio problema pentrui noi.

Specialistii de aici te pot ajuta sa alegi cat mai bine astfel incat schema ta de alimentare sa fie nu doar una extrem de corecta ci si una foarte eficienta. Tot ceea ce ai tu de facut este sa vizitezi site-ul si sa te informezi cu privire la aceste produse si mai ales la ceea ce iti este necesar.

 A pune pe hartie toate acest lucruri poate fi uneori cu adevarat salvator, drept pentru care si in acest caz poate fi facut exact acelasi lucru. Mizeaza si tu pe calitate si alege in consecinta produsele care ti se potrivesc, avand inotdeauna in vedere specificatiile producatorilor si ale distribuitorilor deopotriva.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…