Cand ii oferim copilului primul smartphone?

0 Shares
0
0
0

Cand ii oferim copilului primul smartphone?Tehnologia a devenit din ce in ce mai accesibila fiecaruia dintre noi si astfel am ajuns sa constatam ca ne putem permite din ce in ce mai mult sa ne achizitionam lucrurile dorite, la preturi destul de mici. Este drept ca pentru a-ti cumpara un iPhone va trebui sa te gandesti sa cumperi si un acumulator iPhone 4s original, pentru a avea in acest mod un pachet complet.

Daca vrei cumpara un Samsung, va trebui sa te orientezi si catre achizitionarea unei huse, astfel incat totul sa fie absolut perfect. Poate ca noi ca adulti suntem satisfacuti chiar si fara accesorii. Copiilor insa vrem sa le oferim ceea ce este mai bun, nu-i asa?

Este drept ca in definitiv nu un acumulator iphone 4s original sau 5 ori chiar cel din gama 6 face ca un cadou sa fie cel asteptat de catre copiii nostri. Poate ca multi vor considera ca un astfel de cadou poate fi usor exclusivist. In realitate nu este asa.

[adsenseyu1]

Tehnologia face parte din viata noastra de zi cu zi. Comunicarea, jocurile, muzica, cu toatele se intrepatrund in activitatile noastre zilnice. Dar cand este momentul sa achizitionezi astfel de minuni tehnologice pentru copilul tau? Specialistii sunt de acord cu ipoteza ca unui copil ii sunt necesare toate resursele pentru a se dezvolta. Ca este util sa ii oferi acestuia parghile de care dispune lumea moderna pentru a-l ajuta sa se dezvolte cat mai bine.

Uitandu-ne in urma, generatiile trecute nu au beneficiat de asa ceva. Poate ca acestea au cunoscut doar imaginile unui televizor cu tub si au asteptat cuminti minunile tehnologiei de astazi. Poate ca s-au adaptat din mers, destul de greoi si poate ca in fiecare zi se minuneaza de noile aparitii.

Pentru copiii din ziua de astazi lucrurile nu stau deloc asa. Eu sunt precoce si mai mult decat atat mediatizarea acestot produse ii face sa devina mai curiosi si mai pretentiosi. Ati observat ca unui copil ii este foarte usor sa deprinda tainele unei tablete, in vreme ce noi o privim si nu stim ce butoane sa apasam? Da, ei sunt genetic programati sa invete, sa acumuleze informatia si apoi sa o foloseasca fara probleme.

Aceeasi specialisti ne spun ca este util sa ii lasam pe copii sa beneficieze de tehnologie. Sa ii invatam si sa ii pregatim pentru ceea ce urmeaza sa apara in viitor astfel incat aceste lucruri sa nu fie o bariera pentru ei. Sa ii incurajam sa vada si sa inteleaga mai mult si in consecinta sa foloseasca tehnologia pentru scopurile ei performante.

[adsenseyu1]

In acelasi timp ne este recomandat sa nu inlocuim viata in sine cu mediul virtual. Sa nu ne transformam micutii in mici robotei capabili sa socializeze doar in mediul online, iar in viata reala sa fie transformati in introvertiti. Este important sa intelegem faptul ca structura umana este mai aproape sa deprinda lucrurile nocive decat pe cele bune. Asadar pentru un copil poate fi destul de tentant sa se ascunda intr-un loc numai de el stiut, departe de lumea reala in care traim. Daca pana acum ei avea prieteni imaginari, ei bine lumea moderna ne ofera prieteni virtuali.

De retinut este faptul ca da, un copil trebuie sa fie lasat sa receptioneze informatiile pe care tehnologia le are de oferit insa cu limite. Joaca, plimbarile, vizitele si genunchii juliti fac parte dintr-o copilarie normala cu un rol important in dezvoltarea viitorului adult. Nu cartile online si nici manualele, nu filmele si nici retele de socializare nu vor reusi sa suplineasca o copilarie normala. Este bine sa utilizeze noile produse, insa nu si sa le transforme in surogat de viata.

Tehnologia ofera o multitudine de noutati. De la tablete si telefoane si pana la accesorii precum cele oferite de acest magazin online AccesoriiGSM.ro , totul poate fi gasit. Important este ceea ce alegem noi sa intelegem din recomandarile specialistilor astfel incat viata micutilor nostri sa decurga cat mai bine.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegem o geanta?

FrumuseteCum alegem o geanta?

Toti ne dorim genti piele insa cand este vorba sa alegem din multitudinea de modele descoperim ca procedeul…