Avantajele si dezavantajele muncii la domiciliu

0 Shares
0
0
0

Avantajele si dezavantajele muncii la domiciliuMediul afacerilor este extrem de mare si divers. Unoeri vindem afaceri, alteori le cumparam. Unii au un loc de munca stabil, altii nu. O parte din angajati lucreaza la sediul firmei, altii pe teren, altii de acasa.

Nu vindem afaceri cand  ne merge bine, ci vindem in general cand nu ne mai merge deloc. Daca vrei sa vinzi sau sa cumperi afaceri, intra pe http://afaceri-proprietati.com/vindem-afaceri/.

Asa cum aminteam la inceput, unii angajati au posibilitatea de a lucra la domiciliu. Nu trebuie neaparat sa ai propria afacere ca sa castigi bani. Poti avea venitiuri substantiale si lucrand la domiciliu. Ca orice munca si munca la domiciliu are atat avantaje cat si dezavantaje.

Pentru inceput, asa cum este de asteptat vom vorbi despre avantajele muncii la domiciliu.

[adsenseyu1]

•    Recunoscuta de legislatia din Romania. Conform legislatiei din tara noastra, angajatii au voie sa lucreze de acasa, avand aceleasi drepturi ca orice angajat. Bineinteles, acest lucru trebuie permis de compania la care este angajat respectivul individ.

•    Confort. Este extrem de confortabil sa lucrezi de acasa. Iti poti amenaja biroul sau locul de munca asa cum iti doresti astfel incat sa lucrezi intr-un mediu cat mai placut.

•    Program flexibil. Cand lucrezi de acasa, in general ai posibilitatea de a-ti face programul asa cum iti doresti, astfel incat sa ai mai mult timp pentru familie.

•    Posibilitatea de a economisi mai multi bani. Din moment ce lucrezi de acasa, nu este necesar sa mai dai banii pe transport, asadar, poti face mici economii.

•    Lucrezi in liniste. Cand lucrezi la un birou, uneori nu poti avea linistea necesara, deoarece deseori in birourile din sediile firmelor lucreaza mai multe persoane. In schimb, daca esti in propria ta locuinta, poti foarte bine sa mergi intr-o camera in care nu e nimeni si sa lucrezi in liniste.
Munca la domiciliu nu are doar avantaje. Bineinteles intalnim si o serie de dezavantaje. Iata care sunt acestea.

•    Comunicare deficitara. Uneori, comunicarea de la distanta este incompleta. Una e sa discuti anumite aspecte fata in fata si alta e sa le discuti prin intermediul mail-ului sau chiar si al telefonului mobil.

[adsenseyu1]

•    Lipsa socializarii cu colegii. Unii vad lipsa socializarii ca pe un avantaj. Cei care lucreaza la domiciliu deseori simt nevoia de a vorbi cu un coleg, de a cere anumite pareri sau sfaturi.

•    Arie restransa de job-uri. Nu toate locurile de munca iti permit sa lucrezi de acasa.  Nu poti fi muncitor in constructii, de exemplu, si sa lucrezi la domiciliu.

Potrivit unor sondaje facute anul trecut, 60% dintre romanii interogati au declarat ca ar fi dispusi sa renunte la locul de munca  pe care il au daca ar primi un loc de munca la domiciliu. Pare comod, pare de dorit, insa pe unii nu ii implineste. Este foarte important sa fii cu adevarat implinit cu ceea ce faci.

Daca nu iubesti sa stai mereu in liniste, in locul tau, in lumea ta, un loc de munca la domiciliu nu este potrivit pentru tine. Fa ceea ce te caracterizeaza cel mai bine.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…