Vreti sa va debransati de la sistemul public de energie termica? Iata cum ar trebui sa procedati

0 Shares
0
0
0

Vreti sa va debransati de la sistemul public de energie termica? Iata cum ar trebui sa procedati
Datorita faptului ca anotimpul rece s-a sfarsit iar facturile la intretinere au fost mult prea mari pentru bugetul familiei si de multe ori nejustificate, tot mai multi proprietari de apartamente aleg sa se debranseze si sa beneficieze de avantajele unei centrale termice montata in apartament. Pentru acest lucru este necesara debransarea totala de la sistemul centralizat de incalzire.

Daca deja v-ati hotarat sa renuntati la sistemul public de incalzire, scazand astfel factura la intretinere, atunci trebuie sa stiti ca debransarea se face de obicei la inceputul verii, cand nu este furnizat agentul termic. Debransarea este un proces anevoios care cuprinde mai multe etape.

In primul rand trebuie sa obtineti acordul tuturor vecinilor de apartament. Tot de acelasi acord, in forma scrisa, veti avea nevoie si din partea asociatiei de locatari. Acordul din partea asociatiei va fi obtinut in urma unei adunari generale.

[adsenseyu1]

Dupa ce ati obtinut aprobarile necesare va adresati furnizorului anuntandu-l in scris de intentia de a va debransa. Aceasta cerere trebuie depusa cu cel putin o luna mai devreme. Debransarea va fi realizata de furnizor in termen de 45 de zile si ea fi realizata numai dupa ce se vor verifica toate documentele necesare.

Toate cheltuielile aferente debransarii vor fi platite de proprietarul apartamentului

Cel care solicita debransarea va avea nevoie si de documentia tehnica prevazuta de lege dar va fi obligat si sa isi monteze un aparat de masurare a debitului de gaze in locuinta .

In momentul in care veti dori sa montati centrala termica de apartament veti avea nevoie, pentru a face modificari la sistemul de incalzire, de autorizatia de construire obtinuta conform legilor in vigoare.

Actele in ordinea intocmirii lor sunt acestea: acordul vecinilor, cererea de debransare, proiectul de debransare ce va fi folosit la intocmirea unui referat de specialitate privind debransarea. Veti fi, de asemenea, obligat sa platiti atat taxa de eliberare a avizului cat si costurile efective ale debransarii.

Asadar, acest proces necesita timp si bani dar investitia o veti recupera cu siguranta in urmatorii ani. Daca nu aveti suficient timp la dispozitie pentru a va ocupa de demersurile unei debransari puteti apela la o firma specializata. Costurile pentru astfel de servicii pornesc de la suma de 1000 Ron.

[adsenseyu1]

Cu timpul veti constata ca avantajele unei centrale termice de apartament sunt nenumarate: in primul rand veti plati doar cat veti consuma obtinand astfel posibilitatea de a calcula un buget alocat incalzirii iar confortul va fi oferit de temparatura optima pe care o veti stabili singur.

Si in plus, puteti beneficia de confortul termic dorit, pastrand in acelasi timp, mai multi bani in buzunar. Montajul unei centrale de apartament de catre o firma specializata dureaza in medie 12 ore.

In ceea ce priveste tipul de centrala pe care o veti monta in apartament posibilitatile sunt nenumarate. Puteti beneficia de modele performante la preturi accesibile cum sunt cele Bosch, Motan si Lamborghini de pe http://www.epinvest.ro/centrale-termice-conventionale . Alegeti asadar o centrala termica perfect adaptata nevoilor si locuintei dumneavoastra !


Alte stiri actuale :

1. Suspiciuni vizavi de facturarea corectă a consumului de energie termică la Rădăuți
2. Datornicii de la Termica vor fi debranşaţi, în plină iarnă
3. Ţuţuianu vrea să producă energie electrică şi termică din gunoaie
4. Luna cu 35 de zile, pe facturile RADET – ce optiuni au cei care platesc prea mult la caldura
5. RAAN promite facturi mai mici la plata energiei termice furnizate în luna ianuarie
6. Soluția unui edil pentru cei care nu pot achita energia termică consumată: să se mute la țară sau într-o casă mai mică

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…