Mituri despre asigurarea auto

0 Shares
0
0
0

Mituri despre asigurarea autoIn Romania, 1 din 10 de masini are asigurare CASCO. Și asta pentru ca asigurarea auto minima obligatorie este RCA-ul, care este extrem de scump, dupa cum spun soferii, dar foarte ieftin conform asiguratorilor.

Mai multe probleme determina faptul că 1 din 10 masini care se deplaseaza pe drumurile din tara circula fara o asigurare auto valabila. Și se pare că numarul lor este în crestere .

Acest sondaj a fost realizat cu scopul de a trage un semnal de alarma cu privire la atitudinile romanilor fata de asigurarea auto. In Romania, asigurarile auto pot fi impartite in funcție de reglementarile legale in: obligatorii sau optionale.

Asigurarile de raspundere civila (RCA) este o asigurare auto obligatorie, care include costurile pentru repararea autovehiculului avariat al unui terț, sau vatamare corporala a pasagerilor, care rezulta din coliziuni in trafic.

Pe de alta parte, CASCO este o asigurare care protejeaza vehiculul de furt sau orice alte daune, indiferent daca conducatorul auto este sau nu este responsabil pentru asta.

Rezultatele sondajului evidentiaza faptul ca RCA-ul, chiar daca este obligatoriu, nu determina anumite persoane sa-si asigure costurile pentru daune materiale in urma unui accident. Ce este si mai interesant este faptul ca banii investiți in asigurarea auto nu este singurul motiv pentru determinarea comportamentului consumatorului. In acest caz, care ar putea fi motivele adiacente care fac majoritatea oamenilor sa nu incheie o asigurare auto, fie obligatorie fie opționala?

Cel mai adesea, se pare ca decizia unei persoane de a cumpara o asigurare auto (ca si in cazul asigurarilor de viata si pentru locuinta) este influentata de unele informații din surse apropiate, cum ar fi familia, rudele sau cunoștințe. Uneori, aceste informatii au un caracter nefondat si se bazeaza pe ceea ce noi numim mituri. In cele ce urmeaza, vom prezenta cele mai comune mituri despre asigurările auto.

[adsenseyu1]

1. Companiile de asigurari pot percepe prime de asigurare bazate exclusiv pe propria politica

Exista oameni care cred că asiguratorii pot percepe taxe si pot determina valoarea primelor de asigurare auto bazate exclusiv pe propria politica. Aceasta parere este cat se poate de falsa, deoarece exista entitati guvernamentale care monitorizeaza modalitățile de creare a produselor si serviciilor de asigurare auto – Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). De fapt, societatile de asigurare si reasigurare, precum si societatile de brokeraj stabilesc primele si valorile asigurate prin polite, in conformitate cu ASF si sub monitorizarea expresa.

2. Asigurarile de raspundere civila este suficienta pentru masina personala

Acest mit preia comparația dintre asigurarea auto obligatorie și cea facultativa. RCA, respective CASCO sunt doua forme complementare de asigurare. Asigurarile de raspundere civila, prin definiție,asigura costurile pentru toti proprietarii de vehicule pentru a acoperi daune catre terți, precum iar CASCO completeaza acest lucru prin asigurarea propriului autovehicol in caz de accident.

Astfel, atunci cand achizitioneaza un automobil este recomandabil ca, pe langa asigurarea auto obligatorie sa incheiati de asemenea si o asigurare auto facultativa, pentru a proteja investiția.

3. Cel mai ieftin mod de protectie pentu masina ta este asigurarea obligatorie

In România, RCA acopera numai daunele catre terti, dar ceea ce protejeaza de fapt, masina de conducatorul auto, este asigurarea facultativa. De exemplu, in cazul unui eveniment nefericit – un accident rutier in care ambele masini implicate au fost avariate, RCA va acoperi doar daunele tertului iar costurile pentru repararea vehiculului propriu se vor achita din propriul buzunar.

[adsenseyu1]

Astfel, in funcție de evaluarea costurilor, reparatiile masinii tale se pot ridica la mai mult decat plata primelor de asigurare obligatorie si cea facultativă. Din acest motiv, RCA-ul nu este cel mai ieftin mod de a asigura costurile unui accident de masina.

4. Asigurarea masinillor vechi este mai ieftina decat la cele noi
Prețul este un factor important la achiziționarea unei asigurari auto si desi suntem constienti ca o polita de tip CASCO ne protejeaza in primul rand pe noi am dori totusi un CASCO ieftin. Luand in considerare “longevitatea” unei mașini, costul primelor de asigurare se calculeaza pe baza unui numar de caracteristici.

Varsta, kilometrajul anual si profilul conducatorului auto sunt factori care influențează primele politicilor auto. In conformitate cu acest mit, oameni care au masini mai vechi tind sa cumpere doar asigurarea obligatorie, care pentru moment pare a fi profitabila. Dar atunci cand are loc un accident cu pagube totale la nivelul autovehiculului personal, achiziționarea unui automobil nou depaseste cu mult plata primelor de asigurare CASCO.

Aceste mituri au o influenta negativa importanta asupra mentalității romanilor atunci cand aleg asigurarea auto. Proprietarul unei masini trebuie sa vizeze acel tip de asigurare care este eficienta in termeni de costuri si beneficii si sa includa acoperirea potrivita nevoilor tuturor. In consecinta avantajele favorizeaza CASCO, iar pentru a incheia un CASCO ieftin exista un singur loc: www.rcaautoieftin.ro.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…