Importanta cuvintelor cheie in optimizarea SEO

0 Shares
0
0
0

Importanta cuvintelor cheie in optimizarea SEO“ Primul a fost cuvantul” si va siguram ca nu facem nicio blasfemie citand Biblia cand vorbim despre SEO. Fara aceste cuvinte cheie nu putem sa discutam despre optimizare si promovare online.

Acestea sunt cele mai importante deoarece de aceste cuvinte cheie depinde popularitatea pe care o are site-ul nostru si acestea sunt cele care ne aduc trafic si sunt cele folosite in cautari pe Google. In optimizare SEO cuvintele cheie sunt obiectul muncii.

Datorita importantei pe care o au cuvintele cheie,  stabilirea unui set de cuvinte legate de optimizarea site-urilor este un proces foarte greu si care are nevoie de documentare amanuntita, atenta si riguroasa.

Nu ar trebui sa se piarda din vedere nici experienta personala. Ar trebui sa determinam ce am cauta noi pe un anumit motor de cautare daca vrem sa ajungem pe un site pe care incercm sa il promovam sau de serviciile caruia avem nevoie.

Sunt si unele intrebari importante la care este bine sa raspundem atunci cand alegem cuvinte cheie printre care: pentru ce vor ajunge oamenii pe site si ce ofera site-ul.

[adsenseyu1]

Daca ne documentam pentru site-uri de instalatori urmeaza sa alegem cuvinte de tipul instalator autorizat, reparatii sanitare, tevi sparte, robinet defect, etc.

Cuvintele cheie urmeaza sa reflecte unele produse pe care le vindem sau servicii oferite de noi daca vorbim despre un site de prezentare. O componenta importanta pentru determinarea celor mai bune cuvinte cheie este si factorul geografic.

Daca o persoana, sa zicem din Arad, cauta instalator pe Google sansele sa obtina rezultate doar cu site-uri din Arad sunt mici si pentru o mai buna targetare cuvintele ar trebui sa cuprinda si acest factor geografic.

Tot factorul geografic este si cel care va determina filtrarea site-urilor, iar competitia pe acel cuvant cheie va fi mult mai mica si prin urmare vor creste si sansele ca respectivul site sa apara in rezultate.

Unul dintre tool-utile cele mai importante si cele mai folositoare pe care ar trebui sa le utilizam in momentul in care vom stabili cuvintele cheie este utilitarul de la AdWords. Acesta este un serviciu oferit gratuit de Google si foarte util.

[adsenseyu1]

Cu ajutorul acestui utilitar putem identifica potentialele combinatii si tot acesta este si cel care ne arata cat de cautat va fi cuvantul care ne intereseaza.

In cazul in care acest cuvant este foarte cautat atunci competitia este acerba si putem incerca sa optimizam un site pentru acel cuvant dar daca nu va da rezultate in primele doua luni ar trebui sa ne orientam spre o alta combinatie de cuvinte, mai exact pe cuvinte cheie mai putin cautate dar cu sanse mult mai mari de reusita.

Nu alegeti cuvinte generale sau singulare. Nu incercati sa optimizati un site pe un cuvant general deoarece veti munci degeaba iar competitia este imensa si de foarte multe ori persoanele cauta cuvinte cheie locale.

Utilizati si cuvinte cheie compuse. Cu cat un cuvant cheie este mai specific cu atat vor creste sansele ca site-ul sa fie optimizat si sa creasca foarte bine pe Google. Daca aveti o firma care produce mobilier in Timisoara atunci ar trebui sa aveti macar o expresie mai lunga pentru acest cuvant cheie.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…