Cum se face optimizare seo de tip White Hat?

0 Shares
0
0
0

Cum se face optimizare seo de tip White Hat?

Daca aveti o afacere care functioneaza in mediul online trebuie sa tineti cont de faptul ca optimizarea seo reprezinta un aspect esential pentru succesul afacerii dumneavoastra. Procesul de optimizare seo nu numai ca va poate aduce clienti, dar va poate, de asemenea, ajuta sa evoluati.

[adsenseyu1]

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre cateva tehnici seo White Hat si modul in care functioneaza acestea.
Pentru a imbunatati pozitia unei pagini web in SERP (Search Engine Ranking Page), trebui sa stim cum functioneaza motoarele de cautare. Motoarele de cautare clasifica paginile web pe baza cuvintelor-cheie.

Cuvintele-cheie sunt termeni importanti care au o relevanta mare pentru continutul paginii noastre. Sa luam un exemplu: sa spunem ca avem un site care se ocupa cu parasutismul, atunci termenul “parasutism” ar trebui sa fie un cuvant-cheie, insa un termen precum “bungee jumping” nu ar fi relevant in acest context. Majoritatea motoarelor de cautare folosesc programe software numite “spiders” sau “crawlers” pentru a cauta pe web si pentru a analiza paginile individuale. Aceste programe citesc paginile web si le indexeaza in functie de termenii care apar des si in sectiuni importante ale paginilor.

Nu exista nicio modalitate prin care un “spider” sa stie ca site-ul nostru este despre parasutism. Pentru ca un astfel de program sa poata cunoaste acest lucru, trebuie ca noi sa folosim cuvintele-cheie potrivite in locurile potrivite.
Iata cateva sfaturi generale despre plasarea de cuvinte-cheie.

[adsenseyu1]

Unul dintre locurile in care ar trebui plasate cuvinte-cheie este titlul paginii noastre web. Am putea alege pentru site-ul nostru titluri precum “Parasutism 101” sau “Arta parasutismului”. Un alt loc bun in care putem folosi cuvinte-cheie este in anteturi. Daca pagina noastra are mai multe sectiuni, ar trebui sa ne gandim sa folosim etichete de antet in care sa includem cuvinte-cheie importante. Pentru exemplul nostru, antetele ar putea include sintagme precum “Echipament parasutism” sau “Clase parasutism”.

Majoritatea expertilor seo recomanda sa folosim cuvinte-cheie pe intregul spatiului paginii web, in special in partea de sus, insa este posibil sa folosim prea multe cuvinte-cheie. Site-ul nostru va folosi, in mod evident, termenul “parasutism” drept cuvant-cheie, insa ar putea include si alti termeni si sintagme precum “baza de saritura” sau “parasuta”. Daca folosim un cuvant de prea multe ori, unii spiders ai motoarelor de cautare vor cataloga site-ul nostru drept spam. Acest lucru se intampla din cauza unei tehnici seo black hat cunoscuta sub denumirea de “umplutura de cuvinte”.

Cuvintele-cheie nu sunt, insa, cel mai important factor pe care motoarele de cautare il iau in considerare atunci cand genereaza SERP-uri. Doar pentru ca un site utilizeaza cuvinte-cheie foarte bune, asta nu inseamna ca aceasta tehnica reprezinta una dintre cele mai bune resurse de pe web. Pentru a determina calitatea unei pagini web, majoritatea motoarelor de cautare automate folosesc analiza linkurilor.

Analiza linkurilor presupune faptul ca motoarele de cautare se uita sa vada cat de multe alte paginii web se leaga cu pagina in discutie. Revenind la exemplul nostru cu parasutismul, daca un motor de cautare vede ca sute de alte pagini web legate de parasutism sunt conectate la pagina noastra, atunci motorul de cautare va da paginii noastre un rang superior.

Pentru mai multe detalii legate de procesul de optimizare seo accesati Danbradu.com.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…