Ce sunt rafturile metalice ajustabile?

0 Shares
0
0
0

Ce sunt rafturile metalice ajustabile?Rafturile ajustabile permit un mod de folosire mult mai flexibil al acestora, pentru a putea sustine obiecte de valoare pentru depozitare, display sau pentru vanzare. Ca si in cazul rafturilor fixe, placile orizontale ale celor flexibile sunt construite din materiale puternice ca de exemplu lemnul sau otelul, dar se pot folosi cateodata si sticla (mai dura) sau alte materiale.

Pozitionarea verticala a acestora poate varia, prin folosirea despartitoarelor si a bracket-urilor de suport ale rafturilor, ce pot fi fixate pe inaltimi diferite. Cele mai bune si durabile rafturi metalice second hand, pot fi vizualizate intrand pe site-ul celor de la Storeexpert.ro.

De exemplu, intr-o piesa de mobilier asa cum ar fi un dulap sau o biblioteca, elementele verticale pot fi “sapate” in material pentru a permite suportilor din metal sau plastic sa fie inserati corespunzator, raftul fiind asezat ulterior pe acesti suporti.

[adsenseyu1]

O alta abordare poate fi aceea a folosirii canelurilor la capetele montajului, in care raftul sau rafturile pot fi introduse. Sistemele de rafturi ajustabile pot fi fixate pe anumiti pereti sau in modul “free standing”, liber.

Cele fixe, de perete dispun de benzi metalice atasate de pereti cu ajutorul suruburilor, aceste benzi fiind cele care vor sustine mai departe raftul, avand sloturi si bracketi ce se pot potrivi corespunzator, pentru sustinerea rafturilor.

Rafturile “free standing” sunt construite si ele in general din metal (de obicei otel), desi putem intalni si modele din lemn. Frame-urile de metal pot fi indoite mult mai usor la un anumit unghi de exemplu la sectiunile in forma de L (se poate folosi si sectiune in forma de C, daca raftul va sustine greutati mari).

Aceste sectiuni sunt perforate cu gauri circulare sau sloturi alungite, pentru a permite rafturilor sa poate fi montate in mod direct sau fixate folosindu-se suruburi. Cele mai durabile sisteme ale rafturilor de acest tip sunt cele de tip “pallet racking”.

Istoric.

[adsenseyu1]

Cautarea unei alternative mai flexibile la rafturile din lemn, pentru depozitarea hartiei sau a altor consumabile intr-o locatie din Londra, inginerul Demetrius Comino a inventat sistemul de rafturi de otel in unghi cu fanta, numit Dexion si a inceput productia acestuia in 1947.

Acest tip de sistem a devenit foarte rapid popular la nivel international, in principal pentru uz domestic sau pentru spatiile comerciale, depozite sau alte scopuri. Dexion si alte firme de rafturi, sunt inca puse in vanzare de catre Grupul de Constructii Norvegian.

Stilul Dexion in unghi cu fanta, a fost copiat la scara larga si de catre alti producatori, folosindu-se configuratii diferite pentru sloturi, diferite grosimi ale metalelor si diferite tipuri de metale (ca de exemplu aluminiu, otel, inox, etc.) In ziua de astazi, sistemele de rafturi ajustabile, sunt raspandite peste tot la nivel global, de multe ori fiind preferate sistemelor fixe, datorita flexibilitatii capacitatilor de stocare pe care aceste sisteme o ofera.

De asemenea, spatiul ocupat de acestea, poate fi diminuat prin reconfigurarea rafturilor, intr-un sistem flexibil de acest gen, rafturile putand fi sectionate, inlocuite, restranse, dupa cerinte, de la caz la caz.

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…