Ce este un touchscreen?

0 Shares
0
0
0

Ce este un touchscreen?
Majoritatea detinatorilor de smartphone-uri cunosc faptul ca touchscreen-ul telefonului reprezinta o caracteristica esentiala a oricarui telefon inteligent. Un touchscreen pentru telefon trebuie pastrat cu grija si curatat ori de cate ori este nevoie pentru a-i creste durata de viata si pentru a asigura o buna functionare a telefonului.

Vom vorbi in cele ce urmeaza, pentru cei care nu stiu, despre ce reprezinta un touchscreen.

Un touchscreen permite comenzilor utilizatorilor sa fie emise prin apasarea butoanelor corespunzatoare de pe ecran. De la introducerea acestui tip de ecran in 1970, touchscreen-urile au devenit din ce in ce mai populare in randul computerelor si a tehnologiei media. Exista o mare probabilitate ca deja sa fi luat contact cu un ecran de tip touch daca ati utilizat vreodata un ATM, ati detinut un asistent digital personal (PDA) sau v-ati jucat cu un smartphone.

[adsenseyu1]

Exista mai multe sisteme utilizate frecvent care permit touchscreen-urilor sa functioneze. Fiecare metoda permite comenzilor sa fie traduse de catre calculator ca rezultat al atingerii unui anumit punct de pe ecran. Majoritatea transforma coordonatele locatiei de atingere in actiuni specifice care trebuie luate de catre sistem.

Unul dintre cele mai comune sisteme pentru ecranele touch este cel care poarta denumirea de rezistiv. Ceea ce acopera panoul transparent al ecranului sunt niste straturi metalice conductoare si rezistive care prezinta un curent electric intre ele. Atunci cand ecranul este atins, curentul electric poate identifica exact locul contactului si transmite coordonatele catre sistemul de operare.

Acest lucru este similar cu modul in care un mouse functioneaza atunci cand este conectat la un computer, acolo unde sistemul de operare central identifica punctul exact unde se face clicul ca mai apoi sa poata raspunda prin activarea actiunii solicitate.

Sistemele capacitive ofera o imagine mai luminoasa si mai clara decat tehnologia rezistiva si asta pentru ca stratul electric de pe monitor permite unei cantitati mai mari de lumina sa treaca. Aceste touchscreen-uri transporta o sarcina electrica care reactioneaza la campurile electrice ale corpului uman. Circuitele de la fiecare colt al ecranului masoara distorsiunea care apare atunci cand atingeti ecranul si faceti ca sistemul de operare sa reactioneze.

[adsenseyu1]

Ecranele tactile tensometrice se gasesc de cele mai multe ori la ATM-urile publice. Prin utilizarea unui mecanism cu arc in colturile ecranului, marca tensometrica poate masura presiunea exercitata pe un punct tactil. Oricine a folosit vreodata un ATM vechi poate spune ca punctele de presiune se pot deteriora in timp, impiedicand aparatul sa raspunda corect la comenzi.

Touchscreen-urile sunt considerate utile datorita faptului ca acestea elimina excesul de hardware precum mouse-urile sau tastaturile. Unii experti considera ca nu va mai dura mult pana va veni ziua in care computerele vor fi alcatuite numai din monitor si o unitate centrala de procesare.

Odata cu aceasta tendinta de a face dispozitivele portabile mult mai usoare si mai compacte, tehnologia touchscreen ar putea deveni in scurt timp extrem de comuna si pentru laptopuri asa cum este astazi pentru dispozitivele mici precum smartphone-urile si tabletele.

Pentru mai multe detalii cu privire la touchscreen-urile pentru telefoane accesati http://www.magazingsm.ro/touchscreen-uri-telefoane-253 .

0 Shares
You May Also Like

BlogTu ce laptop preferi?

Atunci cand te hotarasti ca a venit momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul laptop, sau sa…