Turismul in judetul Alba – descoperirea adevaratei bogatii a Romaniei

0 Shares
0
0
0

Turismul in judetul Alba Iulia – descoperirea adevaratei bogatii a RomanieiPutem afirma cu tarie ca judetul Alba este definitia perfecta a zonei turistice ideale. Meleagurile sale primesc intotdeauna turistii cu o caldura pe care numai inima tarii o poate avea.

Impresionantele marturii ale trecutului, monumentele istorice, de arhitectura si arta, rezervatiile naturale de un pitoresc neasemuit, privelistile unice ale Muntilor Apuseni, Muntilor Sebesului si frumusetea vailor Muresului, Tarnavelor, Ariesului si Ampoiului, toate acestea formeaza salba potentialului touristic al judetului Alba Iulia.

Creatiile folclorice, originale sip line de farmec, precum si tezaurul etnografic de o diversitate si expresivitate aparte, fac din acest judet expresia elocventa a culturii noastre populare, care este intr-o permanenta imbogatire si promovare.

In ceea ce priveste promovarea, Radio Unirea Alba Iulia are aceasta misiune. Printr-o simpla accesare, albaiulienii sunt la curent cu tot ce se intampla in judet. Cei care nu sunt din Alba Iulia se simt ca acasa, fiind informati, in timp real, in legatura cu cele mai importante stiri si evenimente din inima Romaniei.

Vizitarea judetului Alba Iulia imbina recreerea activa cu cea instructiva, datorita obiectivelor de interes turistic.

[adsenseyu1]

Dintre acestea, cel mai de seama punct il constituie Cetatea, prin amploarea sa. Aici se oglindeste munca iobagilor romani din Transilvania, intre anii 1715-1738.

Este cea mai mare cetate din tara, ca intindere, cuprinzand intre zidurile sale cele mai importante monumente ale orasului. Zidurile cetatii amintesc de neinfricatii Horea, Closca si Crisan, in cinstea carora a fost ridicat un obelisc, in anul 1937.

De la inaltimea terasei de sus a Portii a III-a a Cetatii, vizitatorii au parte de o panorama unica asupra partii de jos a orasului.

Muzeul Unirii se inscrie in randul celor mai importante muzee din tara. Cele doua cladiri ale sale ne intampina maiestuos, in imediata apropiere a Ceatii.

Expozitiile sale sunt o dovada graitoare a vechimii si continuitatii poporului roman, dar si a luptei pe care acest popor a purtat-o, timp de veacuri, pentru afirmarea si pastrarea fiintei nationale. Se pastreaza, de asemenea, exponate referitoare la Unire, de o diversitate si o valoare impresionante.

In acest veritabil complex muzeistic, este inglobata Sala Unirii, loc in care s-a desfasurat unul dintre cele mai stralucite evenimente din istoria noastra nationala: aici, in ziua de 1 Decembrie 1918, a fost semnat actul unirii Transilvaniei cu Romania.

[adsenseyu1]

Infiintata in 1794, biblioteca documentara “Batthyaneum” reprezinta o institutie culturala de renume mondial. Aceasta cuprinde unul dintre cele mai vechi observatoare astronomice de pe teritoriul tarii noastre.

Catedrala romano-catolica este unul dintre cele mai vechi si mai valoroase monumente de artitectura din Transilvania. In interiorul catedralei, este pastrat sarcofacul lui Iancu de Hunedoara, dar si al lui Ioan Sigismund, primul principe al Transilvaniei.

Alaturi, se afla Catedrala Reintregirii. Elementele sale arhitectonice si decorative traditionale romanesti simbolizeaza ideea de unitate a poporului roman.

In exteriorul zidurilor Cetatii, se poate admira monumentul de pe “Dealul furcilor”, inaltat pe locul unde au fost zdrobiti cu roata Horea si Closca. Tereul a primit, de atunci, numele de “Campul lui Horea”.

Daca inca nu ati vizitat Alba Iulia si imprejurimile sale, nu mai stati pe ganduri. Pana atunci, insa, Radio Unirea Alba Iulia va este prieten, sursa de informatii, de liniste si de buna-dispozitie. Si, pentru ca timpul sa treaca mai placut, aveti la dispozitie optiunea de a asculta online programul postului de radio. Ce e mai frumos decat sa visezi la o drumetie in sufletul tarii, pe un fond muzical bine ales?

0 Shares
You May Also Like